11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialArmenia ne-a "ajutat" doar o repriza

Armenia ne-a “ajutat” doar o repriza

Din pacate, marile sperante pe care ni le-am pus in jocul Cehia-Armenia, cand am crezut ca cehii pot sa se impiedice de mult mai modesta nationala ex-sovietica, s-au spulberat in numai o repriza. La Olomouc a fost 0-0 la pauza si ne bucuram, dar 4-1 in final si Cehia devine marea favorita la locul doi. Contracandidata noastra are nevoie de doua puncte in meciurile cu Olanda (acasa) si Finlanda (deplasare) pentru a ocupa locul secund si a merge la baraj.

“De Telegraaf”: “Cehia, in convalescenta”

“Cehia, in convalescenta”, a titrat cotidianul olandez “De Telegraaf” dupa victoria reprezentativei Cehiei, scor 4-1, impotriva nationalei Armeniei, din grupa I de calificare la CM-2006. Publicatia Voetbal International a scris ca Cehia a rezolvat meciul cu Armenia in repriza a doua. “Cehii au facut eforturi pentru a sparge defensiva armeana. Cu acest succes, Cehia si-a luat revansa dupa infrangerea dezamagitoare din Romania, care i-a redus considerabil sansele la calificarea directa”, a notat sursa citata. Agentia olandeza Voetbal a subliniat ca, prin victoria de miercuri, Cehia si-a revenit dupa partida de la Constanta.
Cotidianul ceh “Dnes” i-a notat pe jucatorii cehi de la 1 la 5, Jan Polak fiind considerat cel mai bun de pe teren si primind nota 1, in timp ce Rudolf Skacel a primit cea mai mica nota, 4,5. “Fotbal dupa pauza”, a scris “Dnes”.
“Blesk” a titrat: “In sfarsit, victorie”. “Cehia a gasit drumul spre gol la trei minute dupa pauza, Heinz deschizand portile spre victorie”, a notat sursa citata.

Olandezii se plang de jocul Andorrei

Selectionerul Marco van Basten si jucatorii olandezi s-au plans de jocul dur al nationalei Andorrei si au criticat prestatia arbitrului ungur Attila Hanacsek, care a permis evolutia la intimidare a echipei pregatite de David Rodrigo in meciul din grupa I de calificare la CM 2006. Marco van Basten s-a declarat iritat de arbitraj. “Cel mai mare adversar al nostru a fost arbitrul. Te si intrebi daca este potrivita delegarea lui la acest nivel. Am incercat sa facem ceva bun, dar cand esti arbitrat de o asemenea brigada… Noi am primit doua cartonase galbene si unul rosu, iar ei doar doua galbene. Arbitrul ne-a facut meciul greu. Ce s-a intamplat miercuri a fost trist pentru joc, pentru public, pentru fotbal”, a spus selectionerul Olandei, citat de cotidianul “De Telegraaf”.
Mijlocasul olandez Phillip Cocu, eliminat in minutul 38, a afirmat ca a fost sanctionat pe nedrept cu cartonas rosu. “Era cel mult de cartonas galben. Sper ca brigada de arbitri va accepta ca a gresit. Andorra a jucat dur”, a spus Cocu, dupa meciul castigat de olandezi, cu scorul de 4-0.
Portarul Edwin Van der Sar a criticat si el prestatia oaspetilor, spunand ca Andorra practica antifotbal. “Ce a jucat Andorra nu a avut nimic de-a face cu fotbalul. Pe mine m-a sacait cel mai mult Lima. A sarit cu cele 120 de kilograme ale lui pe mine. A fost frumos apoi din partea lui sa se dea la o parte. Atacantii nostri nu au fost protejati deloc, arbitrul le-a permis jucatorilor din Andorra sa ii atace permanent. Ce s-a intamplat miercuri n-are nimic de-a face cu fotbalul, ci cu antifotbalul”, a comentat Van der Sar, completat de atacantul Ruud van Nistelrooy: “Andorra a fost o echipa sacaitoare”.
“Olanda, mult prea puternica pentru Andorra, chiar si in zece oameni”, a titrat cotidianul “De Telegraaf”. “Echipe precum Andorra nu vin sa joace fotbal, ci sa isi scoata adversarul din ritm. Andorra a lovit tot ce a miscat. Ce a facut arbitrul? A stat si s-a uitat”, a scris sursa citata.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă