27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialIohannis: Armata este ambasadorul României în lume

Iohannis: Armata este ambasadorul României în lume

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, cu prilejul Zilei Rezervistului Militar, un mesaj prin care evidenţiază că Armata a devenit un veritabil ambasador al României în lume şi s-au creat, astfel, premisele integrării ţării noastre în structurile euroatlantice şi europene, scrie Agerpres

„Aniversăm astăzi Ziua Rezervistului Militar, prilej cu care vă omagiem pe dumneavoastră, cei care aţi ales să slujiţi patria sub drapel şi să o apăraţi necondiţionat, punând interesele naţiunii române mai presus de orice. În calitate de Preşedinte al României, vă transmit întreaga preţuire pe care poporul român v-o poartă, pentru devotamentul, profesionalismul şi spiritul de sacrificiu pe care dumneavoastră, militari în rezervă şi retragere, le-aţi dovedit de-a lungul carierei profesionale. Sunteţi cei care aţi vegheat la securitatea şi apărarea ţării, contribuind la reconstrucţia şi dezvoltarea statului român. Mai presus de toate, aţi fost artizanii noii instituţii militare – o instituţie modernă şi profesionistă. Armata a devenit astfel un veritabil ambasador al României în lume şi s-au creat premisele integrării ţării noastre în structurile euroatlantice şi europene”, a afirmat Iohannis. 

Potrivit mesajului, remis marţi AGERPRES, preşedintele a punctat că prin participarea militarilor la un număr important de misiuni externe, alături de aliaţi sau parteneri, aceştia au contribuit la menţinerea păcii şi stabilităţii pe toate meridianele globului. 

„Atât în cadrul acţiunilor în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cât şi în misiunile desfăşurate în Africa şi Asia, sub egida ONU, NATO sau UE, aţi demonstrat, în permanenţă, profesionalism şi dăruire, luptând şi apărând valorile noastre universale. Aceste realizări remarcabile ale dumneavoastră şi ale camarazilor care sunt în activitate au creat României o imagine pozitivă în plan extern, ca partener responsabil, ca aliat credibil şi capabil să se adapteze permanent provocărilor mediului de securitate, regional şi global”, se mai arată în mesajul citat. 

Şeful statului a remarcat totodată exemplul pe care-l oferă militarii rezervişti generaţiilor tinere de cadre active. 

„Îmi este cunoscut faptul că mulţi dintre cei trecuţi în rezervă înaintea termenului continuaţi să vă implicaţi în viaţa comunităţilor din care faceţi parte, în educarea tinerei generaţii în spiritul patriotismului. Exemplul personal de responsabilitate şi devotament, de experienţă şi pregătire, constituie, pentru generaţiile tinere de cadre active, un reper demn de urmat. Consider că preocuparea permanentă pentru asigurarea unor condiţii decente de viaţă pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere, inclusiv prin adaptarea legislaţiei, trebuie să fie dovada respectului şi aprecierii statului faţă de dumneavoastră”, a adăugat Iohannis. 

El şi-a exprimat aprecierea faţă de tot ceea ce au realizat cei aflaţi în rezervă sau în retragere de-a lungul carierei. 

„Pentru maniera în care aţi înţeles să vă slujiţi patria, pentru dăruirea, curajul şi abnegaţia de care aţi dat dovadă, în numele meu personal şi al tuturor românilor, vă mulţumesc! În această zi aniversară, îmi exprim deplina apreciere faţă de tot ceea ce aţi realizat de-a lungul carierei dumneavoastră, faţă de ceea ce faceţi în prezent şi vă transmit tuturor celor aflaţi în rezervă sau în retragere sincere urări de sănătate, împliniri pe toate planurile, alături de cei dragi! La mulţi ani!”, a încheiat Iohannis. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă