13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialArmata egipteană a ucis 60 de teroriști în Sinai

Armata egipteană a ucis 60 de teroriști în Sinai

Armata egipteană a anunţat, vineri, că a ucis 60 de bărbaţi înarmaţi prezentaţi drept 'terorişti' în timpul unui confruntări la Sinai, informează AFP, citată de Agerpres.

Peninsula Sinai este socotită un bastion al ramurii egiptene a grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

"Unităţi de contraterorism, ajutate de forţele aeriene, au reuşit vineri să ucidă 60 de persoane, rănind alte 40, şi să distrugă 27 dintre vehiculele lor de teren în confruntări la sud de oraşul Rafah şi în regiunea Cheikh Zoueid" în Sinaiul de Nord, a precizat un purtător de cuvânt al armatei, pe pagina sa oficială de Facebook. 

Acest bilanţ nu a putut fi verificat din surse independente. 

Ramura egipteană a SI ameninţă cu regularitate cu atentate împotriva poliţiei şi armatei în Peninsula Sinai, regiune deşertică din nord-estul Egiptului, de când armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi în 2013. 

Săptămâna trecută, Statul Islamic a revendicat un atac în Sinai soldat cu moartea a 15 poliţişti. Jihadiştii au revendicat de asemenea atentatul care a dus în octombrie la prăbuşirea în Sinai a unui avion cu turişti ruşi. Toate cele 224 de persoane aflate la bord au murit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

De ce cantitate de lapte praf are nevoie un bebeluș pentru a se sătura

Hrănirea corectă a unui bebeluș este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestuia. Unul dintre aspectele cheie ale nutriției infantile este asigurarea unei...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă