15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialDescoperire: Unde se află, de fapt, mormântul reginei Nefertiti

Descoperire: Unde se află, de fapt, mormântul reginei Nefertiti

Un arheolog britanic susține că Nefertiti ar fi îngropată în același mormânt cu fiul său, regele Tutankamon, însă într-o cameră secretă, scrie publicația britanică The Guardian.

Astfel, Nicholas Reeves a arătat că mormântul lui Tutankamon, descoperit în 1922, ar putea fi pur și simplu o încăpere care conduce de fapt spre locul de veci al reginei. Arheologul a spus că speră să găsească, cu ajutorul unui radar sofisticat, camera secretă, unde se presupune ca ar fi mumia lui Nefertiti.

Mai mult, arheologul a precizat că toate dovezile de până acum, adunate, sugerează că mormântul lui Nefertiti a fost în sfârșit descoperit.

”Dacă greșesc, greșesc, dar, dacă am dreptate, aceasta poate fi cea mai mare descoperire arheologică făcută vreodată”, a declarat Reeves.

Cunoscută pentru frumusețea ei răpitoare, Nefertiti, regină a Egiptului, a murit în anul 1340 î.Hr., iar mormântul ei nu s-a găsit până în prezent. 

Nefertiti a fost regina Egiptului și soția faraonului Akhenaton în secolul al XIV-lea î.Hr. A avut un rol extrem de important în istoria țării, fiind direct implicată în schimbările religioase ale vremii – impunerea cultului monoteist dedicat lui Aton, zeul-soare.

 

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă