25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialArgint pentru Ana Maria Branza!

Argint pentru Ana Maria Branza!

» Dupa trei meciuri in care si-a dominat tactic adversarele, reprezentanta noastra a cedat in finala in fata campioanei mondiale.

» Ana Maria asteapta inca, la individual, o mare victorie, ea fiind vicecampioana olimpica si europeana si medaliata cu bronz la mondiale.

Ana Maria Branza a realizat ieri o performanta senzationala cucerind argintul olimpic in proba de sabie a concursului de scrima! Foarte tanara noastra reprezentanta a avut o zi de exceptie, pe parcursul careia si-a dominat tehnic si tactic adversarele intalnite pana in finala, acolo unde a cedat insa in fata campioanei mondiale Britta Heidemann.

Concurs dramatic
Primul meci, cel din optimi, a fost unul de "incalzire", romanca invingand-o mai clar decat o arata scorul pe japoneza Tegumi Harada, cu 15-11. Ana Maria, calificata direct in optimi, a condus in permanenta, mai intai la limita, cu 1-0, 2-1, 4-3, apoi s-a distantat la 7-3. Harada a incercat sa se mentina aproape, la 7-5, 10-8, dar in cele din urma spadasina noastra s-a impus cu 15-11.

Meciul din sferturile de finala, cu rusoaica Liubov sutova, a fost dramatic, reprezentanta noastra invingand pana la urma cu 15-13. Ana Maria Branza a inceput ezitant, a fost condusa cu 3-1, dar a revenit, a preluat conducerea, cu 4-3, si a condus tactic foarte bine meciul, marindu-si apoi avantajul la 7-4. sutova s-a tinut aproape, 8-7, 9-8, 10-9, dar apoi Branza a distantat la 11-9 si 13-11. Gratie acestui avantaj, in ultimele secunde ale infruntarii, Branza a ales sa riste si sa atace, asalturile fiind punctate pentru ambele sportive.
Pentru Ana Maria Branza, dar si pentru noi, dramatismul a atins cote incredibile in semifinala cu unguroaica Ildiko Mincza-Nebald, pe care reprezentanta noastra a eliminat-o pana la urma cu 15-14! Semifinala a fost foarte echilibrata. Nici una dintre spadasine nu a condus cu mai mult de doua tuse, ambele alternand la conducere. Ana Maria a fost condusa cu 12-11, a reusit sa egaleze, urmand doua asalturi care s-au punctat pentru ambele scrimere. La scorul de 14-14, Ana Maria Branza a reusit tusa victorioasa si a castigat cu 15-14! Aveam asigurata inca o medalie!

Cu argintul in buzunar, dar cu dorinta de a-l transforma in aur, Ana Maria Branza a intalnit-o pe germanca Britta Heidemann, campioana mondiala in 2007 si vicecampioana olimpica, la Atena 2004, cu echipa. Din pacate, se pare ca miza jocului a depasit-o pe reprezentanta noastra, care a avut un inceput slab, permitandu-i germancei sa se detaseze la 4-0. Diferenta s-a dovedit a fi decisiva, caci cele doua au punctat apoi alternativ, romanca reusind sa revina pana la 10-12 pentru a ceda apoi, in final, cu 10-15.
Oricum, un argint cu straluciri de aur pentru tanara noastra reprezentanta, care nu a implinit inca 24 de ani si isi poate lua revansa la Olimpiada din 2012, atunci cand ar putea fi in culmea carierei sale sportive.

» Ana Maria Branza este campioana europeana la spada cu echipa in acest an la Kiev si medaliata cu argint la individual in aceeasi competitie. Cea mai buna performanta a romancei la Campionatele Mondiale este o medalie de bronz castigata in 2002, la Lisabona. Sportiva romanca mai are in palmares trei etape de Cupa Mondiala castigate, la Sankt-Petersburg (2008), Florina (2007) si Budapesta (2006). Branza se afla la a doua participare la Jocurile Olimpice, dupa ce la Atena, in 2004, a ocupat locul 16.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

VIDEO. Limitator inteligent de viteză montat la Snagov

La Snagov s-a montat primul limitator de viteză inteligent din România, ce îi oprește numai pe șoferii care încalcă limita de viteză din zonă. Un...

Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul patru la Campionatele Europene de la Rimini

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Europene pentru senioare de la Rimini. România (Sabrina Maneca Voinea, Ana...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...
Ultima oră
Pe aceeași temă