10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialArgeş:Poliţistul care a împuşcat un tânăr iar apoi şi-a tras un glonţ...

Argeş:Poliţistul care a împuşcat un tânăr iar apoi şi-a tras un glonţ în cap şi-a premeditat faptele

Poliţistul din Argeş care a împuşcat un tânăr şi apoi a încercat să se sinucidă murind ulterior la spital şi-a premeditat faptele, anchetatorii stabilind că a tras şase gloanţe înspre maşina victimei, iar după ce a schimbat încărcătorul şi-a tras un glonţ în cap, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Au fost trase şapte focuri de armă, şase au fost trase spre direcţia victimei, iar cel de al şaptelea după ce a fost schimbat încărcătorul, iar faptuitorul şi-a tras un glonţ în cutia craniană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, procurorul Iolanda Drăguţ.

Potrivit anchetatorilor, întrucât agresorul a murit nu mai există răspundere penală, urmând ca în dosar să fie dispusă neînceperea urmăririi penale.

“S-a făcut cercetare la faţa locului, se va aduce şi expertiza medico-legală, cauzele decesului şi se va dispune neînceperea urmăririi penale deoarece făptuitorul a decedat. Cercetările noastre arată că poliţistul a avut se pare o acţiune premeditată în condiţiile în care iniţial a avut o atitudine foarte calmă, a discutat cu mama victimei, după care, fără nicio explicaţie, în momentul în care a văzut că se apropie victima, a scos pistolul şi a început să tragă fără niciun fel de avertisment anterior din care să rezulte că ar fi fost vreo altercaţie între cei doi”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Victima agresiunii, bărbatul în vârstă de 29 de ani din comuna argeşeană Merişani, a suportat cu bine de operaţiile la care a fost supus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, medicii extrăgând din corpul acestuia trei proiectile, în prezent starea pacientului fiind stabilă, tânărul fiind în afara oricărui pericol.

“În acest moment, bărbatul este la Secţia chirurgie 2. Starea lui este bună, a fost operat şi au fost extrase cele trei proiectile, iar în acest moment se fac operaţii specifice postchirurghicale şi se îngrijesc plăgile care au fost suturate. Nu va fi trimis la Bucureşti, nu este cazul, este în stare stabilă”, a declarat doctorul Marius Pascu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş spun că vor sprijini familia colegului lor şi că acesta nu a avut probleme deosebite în activitate.

“Dânsul făcea parte din structura Poliţiei rurale şi, potrivit dispoziţiei şefului IPJ, aceşti poliţiştii pot purta armamentul 24 de ore din 24. A fost testat la testările periodice, nu în mod special, toţi poliţiştii sunt testaţi, el a fost testat în martie şi septembrie şi a trecut testările. Nu am cunoştinţă că ar fi fost agitat sau neliniştit în ultimul timp. Nu era în timpul serviciului şi rămâne să se stabilească de ce era în uniformă în acel moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Potrivit aceleiaşi surse, poliţistul a fost cercetat într-un dosar după ce a fost depusă o plângere la adresa sa, dar a fost scos de sub urmărire penală.

“Lucra din 2005 în Poliţie şi a fost tot timpul la Poliţia rurală. Având în vedere că are o situaţie familială şi financiară mai deosebită noi am hotărât să ajutăm familia la înmormântare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Un poliţist a împuşcat, luni, un tânăr cu arma din dotare, în localitatea Merişani, judeţul Argeş, apoi a încercat să se sinucidă, primele cercetări arătând că agentul s-a răzbunat pe victimă din cauza unor neînţelegeri sentimentale. Poliţistul a murit, luni după-amiază, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, el fiind internat în comă gradul patru, cu traumatism cranio-cerebral sever.

Potrivit medicului Gheorghe Frătoaica de la SJU Piteşti, agentul nu avea nicio şansă de supravieţuire, leziunea de la cap fiind gravă.

Primele date ale anchetei arătau că poliţistul a tras asupra tânărului în timp ce acesta se afla în maşina sa. Ulterior, agentul şi-a tras un glonţ în cap.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă