13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialArest la domiciliu pentru Răzvan Alexe, inculpat în dosarul şefului CJ Prahova...

Arest la domiciliu pentru Răzvan Alexe, inculpat în dosarul şefului CJ Prahova şi al fiului acestuia

Magistraţii instanţei supreme au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Răzvan Alexe, inculpat în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro şi în dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, relatează Mediafax.

Potrivit sentinţei pronunţate miercuri şi postate joi pe portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecători ai instanţei supreme au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Răzvan Alexe, arestat preventiv în dosarul instrumentat de DNA Ploieşti în care sunt puşi sub urmărire penală preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă.

Citeşte şi: Răzvan Alexe, anchetat în dosarul lui Mircea Cosma, rămâne în arest

Prin sentinţa pronunţată, judecătorii de la ICCJ îi interzic lui Răzvan Alexe să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, respectiv cu preşedintele CJ Prahova, cu fiul acestuia şi cu directorul Direcţiei Patrimoniu din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, urmărit penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În plus, lui Alexe îi este interzis să ia legătura cu denunţătorii din acest dosar, care sunt trei oameni de afaceri ale căror firme de asfaltări au contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

Decizia de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu poate fi contestată.

La sfârşitul anului trecut, Răzvan Alexe a fost arestat preventiv la solicitarea DNA după ce patronul firmei Star T&D l-a denunţat, acuzându-l de trafic de influenţă.

“În perioada 2012-2013, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a pretins şi a primit de la denunţător sume de bani disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate de către firma SC Star T & D SRL către SC Marconstruct Company SRL, lucrări pe care aceasta din urmă nu le-a executat, în sumă totală de 5.204.005 lei (sumă ce reprezintă totalul celor virate prin cont bancar de SC Star T & D SRL către SC Marconstruct Company SRL în perioada 2012 – 2013 )”, se arăta în referatul cu propunerea de arestare preventivă pe numele lui Alexe, întocmit de procurorii DNA Ploieşti.

Citeşte şi: UPDATE. Preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma va fi cercetat în libertate

Star T&D este una dintre firmele care au contracte cu autorităţile locale din judeţ pentru reparaţii şi întreţineri de drumuri, precum şi pentru deszăpezire.

Ulterior, în acelaşi dosar procurorii au extins cercetările asupra preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, a fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma şi a şefului Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, cel care conducea direcţia în sarcina căreia se află achiziţiile publice făcute de CJ Prahova.

Magistraţii ICCJ au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Mircea Cosma, iar Camera Deputaţilor a dat aviz negativ pentru încuviinţarea arestării preventive pentru Vlad Cosma, astfel încât cei doi sunt acum sub control judiciar. Daniel Alixandrescu se află în arest la domiciliu.

În octombrie 2013, cu o lună înainte de deschiderea dosarului instrumentat de DNA Ploieşti, Răzvan Alexe a fost pus sub urmărire penală în dosarul evaziunii fiscale şi spălării de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, în care este arestat preventiv fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu. La acea dată, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, care instrumentează acest dosar, au cerut arestarea preventivă a lui Alexe, însă magistraţii au respins cererea, la acel moment Alexe fiind singurul dintre cei opt inculpai puşi iniţial sub învinuire care a fost lăsat liber. Ulterior, în noiembrie 2013, el a fost arestat în dosarul instrumentat de DNA.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă