16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialArcul de Triumf inghite 8,5 milioane de euro

Arcul de Triumf inghite 8,5 milioane de euro

Primaria Municipiului Bucuresti a depus in luna decembrie 2009 documentatia necesara pentru patru proiecte de reabilitare ce urmeaza sa fie finantate din fonduri structurale in cadrul Programului Operational Regional. Primul proiect este cel de "Consolidare, restaurare si conservare a Arcul de Triumf", cu o valoare a proiectului de aproximativ 8,5 milioane euro, din care finantarea nerambursabila solicitata este de aprox. 6,7 milioane euro.

Al doilea proiect este cel de consolidare, restaurare si conservare a Casa Cesianu. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,9 milioane euro, din care finantarea nerambursabila solicitata este de aproximativ 1,4 milioane Euro.

Valoarea totala a investitiei necesare pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu" se ridica la aproximativ mil. 2,5 euro, din care 1,7 miliaoen euro nerambursabili.

Ultimul din cele patru proiecte este reabilitarea muzeului Dr. Nicoale Minovici. Investitia va fi de circa 5,4 milioane euro, din care finantarea nerambursabila solicitata este de aproximativ 4,3 milioane euro. Primaria Muncipiului Bucuresti mai vrea sa reabiliteze si sa extinda Hanul Gabroveni, finalizarea proiectului arhitectural urmand a avea loc pana in aprilie a.c.

In plus, in perioada imediat urmatoare va avea loc inaugurarea primului Centru de Informare Turistica a Bucurestiului, localizat in Pasajul de la Piata Universitatii. Turistii vor afla de aici unde se pot caza, cu ce se pot deplasa, ce obiective sau monumente pot vizita etc. In Centru se vor distribui gratuit materiale de promovare turistica: harti, pliante, brosuri, albume, dar si suveniruri.

Valentina Grigore
Valentina Grigorehttp://valentina-grigore
Valentina Grigore, sef departament Social
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă