18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialArcul de Triumf inghite 8,5 milioane de euro

Arcul de Triumf inghite 8,5 milioane de euro

Primaria Municipiului Bucuresti a depus in luna decembrie 2009 documentatia necesara pentru patru proiecte de reabilitare ce urmeaza sa fie finantate din fonduri structurale in cadrul Programului Operational Regional. Primul proiect este cel de "Consolidare, restaurare si conservare a Arcul de Triumf", cu o valoare a proiectului de aproximativ 8,5 milioane euro, din care finantarea nerambursabila solicitata este de aprox. 6,7 milioane euro.

Al doilea proiect este cel de consolidare, restaurare si conservare a Casa Cesianu. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,9 milioane euro, din care finantarea nerambursabila solicitata este de aproximativ 1,4 milioane Euro.

Valoarea totala a investitiei necesare pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu" se ridica la aproximativ mil. 2,5 euro, din care 1,7 miliaoen euro nerambursabili.

Ultimul din cele patru proiecte este reabilitarea muzeului Dr. Nicoale Minovici. Investitia va fi de circa 5,4 milioane euro, din care finantarea nerambursabila solicitata este de aproximativ 4,3 milioane euro. Primaria Muncipiului Bucuresti mai vrea sa reabiliteze si sa extinda Hanul Gabroveni, finalizarea proiectului arhitectural urmand a avea loc pana in aprilie a.c.

In plus, in perioada imediat urmatoare va avea loc inaugurarea primului Centru de Informare Turistica a Bucurestiului, localizat in Pasajul de la Piata Universitatii. Turistii vor afla de aici unde se pot caza, cu ce se pot deplasa, ce obiective sau monumente pot vizita etc. In Centru se vor distribui gratuit materiale de promovare turistica: harti, pliante, brosuri, albume, dar si suveniruri.

Valentina Grigore
Valentina Grigorehttp://valentina-grigore
Valentina Grigore, sef departament Social
Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...
Ultima oră
Pe aceeași temă