16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialApple a început să stocheze datele personale ale unor utilizatori chinezi, pentru...

Apple a început să stocheze datele personale ale unor utilizatori chinezi, pentru siguranța serviciilor

Apple a început deja să stocheze datele personale ale unor utilizatori chinezi pe serverele furnizate de China Telecom. Grupul Informatic susține că este pentru prima dată când se ia această măsură, motivând că face acest lucru în ideea îmbunătățirii vitezei și siguranței serviciilor sale, informează Agerpres care citează Reuters.

Decizia Apple este un punct de cotitură, având în vedere că alte mari companii din sectorul tehnologic, în special Google Inc, refuză de mult timp să construiască centre de date în China din cauza îngrijorărilor privind cenzura și viața privată.

Potrivit unei informări publice, Apple a subliniat că toate datele stocate pe serverele China Telecom vor fi criptate, iar operatorul chinez nu va avea acces la conținutul datelor.

”Am decis să adăugăm China Telecom pe lista furnizorilor noștri de centre de date pentru a crește lățimea de bandă și a îmbunătăți performanțele pentru clienții noștri din China continentală” a precizat grupul american, într-un comunicat de presă.

Companiile din sectorul tehnologiei încearcă să-și construiască centrele de date cât mai aproape posibil de clienții lor, pentru că o distanță mai mică înseamnă viteze de transfer a datelor mai mari.

Cele mai citite

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă