14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAP: Liderii zonei euro vorbesc despre IEȘIREA temporară a Greciei din zona...

AP: Liderii zonei euro vorbesc despre IEȘIREA temporară a Greciei din zona euro. Reacția Greciei

UPDATE 23.13: Planul Eurogrupului este “foarte prost”, dar Atena încearcă “să găsească soluții”, a declarat, duminică seară, o sursă guvernamentală elenă, conform Agerpres.

————-

Liderii din Zona Euro examinează, duminică seara, un Grexit temporar, în cazul în care nu se ajunge la un acord asupra unui plan de salvare a Greciei, şi dacă ţara are nevoie sau nu de o reducere a datoriei, potrivit unui document obţinut de Associated Press, relatează Mediafax.

 În concluzia unui proiect – de patru pagini – cu propuneri, transmis şefilor de stat şi de guverne, pe care Associated Press precizează că l-a obţinut, miniştrii Finanţelor afirmă că Greciei i se vor oferi “negocieri rapide cu privire la o suspendare din zona euro, cu o eventuală restructurare a datoriei”, în cazul în care nu se ajunge la un acord asupra unui plan de salvare.

Măsura unui eventual Grexit temporar a fost pusă între paranteze în document – ceea ce înseamnă că le-a fost transmisă liderilor spre examinare.

În document, în care se arată că Grecia a parcurs un drum lung pentru a răspunde exigenţelor creditorilor, Eurogrupul afirmă că ţara ar putea avea nevoie de o finanţare de 82-86 de miliarde de euro (91-96 de miliarde de dolari).

Altă problemă aflată pe masa celor 19 lideri este dacă Grecia are sau nu nevoie de o reducere a datoriilor.

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă