21.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialAntonescu: Nu sunt de acord cu referendumul pentru eutanasierea maidanezilor

Antonescu: Nu sunt de acord cu referendumul pentru eutanasierea maidanezilor

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu este de acord cu organizarea referendumului pentru eutanasierea maidanezilor deoarece voinţa cetăţenilor este clară în ceea ce priveşte această problemă.

“Îmi spun o părere personală, ca simplu cetăţean şi locuitor al Bucureştiului: referendumul nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor. Răspunsul e clar: niciun bucureştean, şi cel mai mare iubitor de câini – şi mă număr printre iubitorii de câini – nu vrea să existe vreun câine vagabond pe stradă. Şi atunci, la ce să fac referendum?”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai declarat că nu legislaţia împiedică autorităţile să rezolve problema câinilor maidanezi.

“În legislaţia privitoare la acest subiect au existat modificări. Sigur că există legi care s-au schimbat, care s-au modificat, există o lege la Camera Deputaţilor, dar, dacă nu înţelegem că problema nu este una de legislaţie şi că nu legislaţia în vigoare a împiedicat rezolvarea problemei, nu am făcut nimic. Sunt municipii în România, cu această legislaţie, care au făcut progrese semnificative pentru a rezolva problema”, a afirmat Crin Antonescu.

“Şi dacă vrei să ucizi câini, trebuie să-i prinzi. Problema este că ai nevoie de un plan, de un buget, de nişte oameni care să prindă aceşti câini. Problema de civilizaţie este ca pe stradă să nu mai fie câini vagabonzi”, a subliniat el.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi.

Citeşte şi Oprescu vrea REFERENDUM pentru eutanasierea câinilor vagabonzi. Vezi cum a motivat această decizie

 

 

 

Cele mai citite

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...

EURO 2024: Spania a rezolvat calificarea în optimi după ce a învins Italia cu 1-0

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia,...

Canicula a leșinat din cauza Dianei Șoșoacă

Ilustrație: Marian Avramescu Valul de căldură ce a poposit deasupra Bătrânului continent și care i-a pus pe gânduri și pe specialiștii Administrației Naționale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă