14.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Antena 3 atacă SUA la fel ca Vocea Rusiei

Echipa condusă de Mihai Gâdea a lansat marţi seara acuzaţii pe placul Kremlinului la adresa Statelor Unite ale Americii, potrivit cărora oficialii de la Washington s-ar implica în politica internă a României. Atacul Antenei 3 a venit la câteva ore după relansarea procesului în care Dan Voiculescu a fost condamnat deja la cinci ani de închisoare cu executare, pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

„Documentele publicate de Wikileaks dovedesc că ambasadorii SUA s-au implicat în politica de stat a României în sensul numirii în funcţii cheie doar a acelor români fără nici o competenţă, dar care permiteau SUA să deţină pârghiile controlului absolut în statul român în scopul satisfacerii intereselor americane în zonă”, se arăta într-un material difuzat marţi seara pe postul controlat de Voiculescu.

Dincolo de această coincidenţă, interesantă este şi similitudinea dintre perspectiva prezentată de Antena 3 şi cea livrată, din 2012 încoace, de Vocea Rusiei, organ oficial al Kremlinului. Iată doar două mostre de pe postul moscovit: „Justiţia din România este subordonată unei linii de comandă politică autohtonă, numită de Washington la putere. Prin intermediul căreia Occidentul a dictat până acum Justiţiei române, deciziile pe care le-a dorit. Iar SUA şi Occidentul în general, nu au niciun interes să-şi taie singure craca de sub picioare…”.

Sau: „Cât priveşte planul extern, amestecul brutal în afacerile interne ale Bucureştiului din partea unor ţări vest-europene, în primul rând Germania, şi a Statelor Unite, i-au adus acestui actor – uneori la propriu, după cum poate să plângă! – al scenei politice dâmboviţene titlul îngrozitor de „guvernator” al României, ceea ce spune totul şi despre el, şi despre starea în care a adus ţara…”.

Ultima oră
Pe aceeași temă