14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAntantă anti USL

Antantă anti USL

Noul preşedinte al PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan, a lansat varianta unui triplu parteneriat între PDL, ICCD şi partidul din care face parte.

Conducerea organizaţiei judeţene a PNŢCD Timiş a fost decapitată marţi, iar Gheorghe Ciuhandu, fostul lider, împreună cu Viorel Sasca şi Marius Cârceie, au fost retrogradaţi la statutul de simplii membri. Noul şef pe Timiş, chiar dacă doar interimar, a fost numit Valentin Moldovan, fost consilier local, care şi-a început în forţă activitatea în noua sa funcţie.

Într-un judeţ în care USL a preluat atât preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi primăria Timişoarei, în dauna PDL, respectiv a PNŢCD, Moldovan a venit cu ideea unei alianţe politice tocmai împotriva USL. Partidul din care face parte ar urma să încheie un parteneriat de colaborare cu PDL, o idee împărtăşită de mai mult timp chiar de către preşedintele PNŢCD la nivel naţional, Aurelian Pavelescu, dar şi cu noua formaţiune creată de Mihai Răzvan Ungureanu, Iniţiativa Civică de Centru Dreapta (ICCD). “Mergând pe aceeaşi linie cu Biroul Naţional de Conducere, considerăm că referendumul a fost o încercare a adversarilor politici de a pune mâna pe putere. PNŢCD va participa la alegerile parlamentare sub acest nume, dar cel mai probabil într-o alianţă cu PDL şi cu mişcarea domnului Ungureanu, o alianţă pe centru-dreapta.

Am avut propuneri de la USL să candidăm ca membrii PNL sau PSD, dar nu puteam să facem asta, vrem să ne păstrăm identitatea. Interesul politic al partidului nostru este să revină în Parlamentul României, chiar dacă plecăm cu 1%”, a declarat Moldovan, care i-a ameninţat şi pe consilierii locali timişoreni ai PNŢCD cu retragerea sprijinului politic, “dacă nu îşi duc cu demnitate mandatele, conform principiilor partidului”.

Lista rămâne deschisă

La, deocamdată, tripla înţelegere pentru alegerile parlamentare s-ar mai putea adăuga şi alte partide, conform lui Valentin Moldovan, mai ales în condiţiile în care, la scrutinul local din 10 iunie, PNŢCD Timiş a candidat sub denumirea de “Uniunea pentru Timiş”.

Atunci, preşedintele organizaţiei municipale a partidului, Adrian Orza, a încercat un parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), în încercarea sa, eşuată până la urmă, de a câştiga primăria bănăţeană. “Partidul nostru încă susţine ideea de monarhie, dar este destul de greu să o realizăm în ţara noastră, aşa că mergem pe aceeaşi linie cu a preşedintelui Pavelescu. Probabil că voi candida şi pentru un mandat de parlamentar la alegerile din toamnă”, a mai spus Moldovan, în prima sa ieşire publică de la numirea în postul de preşedinte interimar al PNŢCD Timiş.

De altfel, scandalul intern din jurul acestei schimbări este departe de a se fi terminat, mai ales că, potrivit membrilor organizaţiei judeţene, luna viitoare oricum se organizau alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri. “Şi fosta conducere, din care făcea parte domnul Ciuhandu, era tot intermediară, pentru că mandatul fostului birou judeţean a expirat. Biroul Naţional a luat această decizie şi ca urmare a rezultatelor de la alegeri, dar şi în urma unor declaraţii ale domnului Ciuhandu, care spunea că vroia să iasă din cloaca politică în care se afla”, a mai declarat noul şef interimar al PNŢCD Timiş.

Înlocuire cu surprize

Valentin Moldovan a fost numit, la începutul acestei săptămâni, preşedinte interimar al PNŢCD Timiş. Din organizaţia judeţeană au fost eliminaţi Gheorghe Ciuhandu, fostul şef, precum şi vicepreşedinţii Viorel Sasca şi Marius Cârceie, iar Adrian Orza, preşedintele PNŢCD Timişoara, a fost numit unul dintre vicepreşedinţii organizaţiei judeţene. “Printre oamenii care au luat locul fostei conduceri se regăsesc şi persoane care au fost promovate sau susţinute de domnul Gheorghe Ciuhandu în diverse funcţii publice”, a declarat Marius Cârceie. Orza a spus, însă, că se gândeşte să renunţe la noua funcţie.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă