14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAnkara: Consiliul electoral respinge cererea opoziției pentru renumărarea voturilor

Ankara: Consiliul electoral respinge cererea opoziției pentru renumărarea voturilor

Opoziția turcă nu a reușit joi să obțină anularea rezultatelor alegerilor locale de la Ankara, într-o încercare de a avea o victorie după ce sondajele la nivel național l-au arătat triumfător pe primul ministru Recep Tayyip Erdogan, conform Mediafax.

Înaltul consiliu electoral a respins contestația principalului Partid Popular Republican /CHP/ de opoziție pentru renumărarea rezultatelor de la 30 martie la Ankara după acuzații asupra unor nereguli în numărarea voturilor. 
    
O inversare a rezultatelor la Ankara ar fi puțin mai mult decât un premiu de consolare pentru opoziție, care nu a reușit să zdruncine sprijinul pentru Erdogan la nivel național, într-un vot ce a devenit un referendum pentru conducerea sa și în timp ce el se luptă cu acuzații de corupție, notează Reuters. 
    
Erdogan respinge acuzațiile ca motivate politic. 
    
Un înalt responsabil din CHP a declarat pentru Reuters că acum cazul va fi adus de candidatul din Ankara în fața Curții Constituționale, deși ministrul justiției Bekir Bozdag a declarat marți că orice decizie a comisiei electorale va fi definitivă. 
    
"După ceea ce am auzit de la ministrul justiției, eu nu sunt foarte încrezător în curtea constituțională. Curtea Europeană a Drepturilor Omului este ultima și singura opțiune", a declarat un consilier CHP. 
    
Nu au fost anunțate rezultate oficiale, dar informațiile canalelor de știri turce plasează partidul AK al lui Erdogan la 45% la nivel național, în comparație cu 28% pentru CHP. 
    
La Ankara, primarul AKP în exercițiu Melih Gokcek și-a asigurat 44,6% din voturi, învingând la limită pe candidatul CHP Mansur Yavas — 43,8%.

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă