30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAngela Merkel: Societatea multiculturală a eşuat complet

Angela Merkel: Societatea multiculturală a eşuat complet

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că modelul de societate în care persoane aparţinând unor culturi diferite să trăiească în armonie nu funcţionează şi a îndemnat imigranţii în Germania să facă mai multe eforturi pentru a se integra, informează BBC News.

Declaraţia fermă a liderului german vine pe fundalul unui val crescând de antipatie la adresa fenomenului migraţionist din Germania.

Un studiu recent realizat de fundaţia “Friedrich Ebert” în acest stat a arătat că 30 la sută dintre respondenţi cred că ţara este “invadată de străini”.

Acelaşi sondaj constată un procent similar al persoanelor care consideră că nu mai puţin de 16 milioane din străinii stabiliţi în Germania nu vor decât să profite de beneficiile vieţii în această ţară.

Angela Merkel – vorbind sâmbătă în faţa tinerilor din partidul său, Uniunea Creştin Democrată – a declarat că “la începutul anilor ’60, Germania a atras muncitori străini pentru reconstrucţia ţării, dar între timp aceaştia s-au stabilit aici”.

Cancelarul a adăugat că “germanii s-au păcălit singuri o vreme crezând că imigranţii se vor întoarce în ţarile de origine, dar acest lucru nu s-a întâmplat”.

Cu toate aceastea, Angela Merkel a ţinut să sublinieze că străinii sunt în continuare bineveniţi în Germania. Cancelarul s-a referit în special la recentele declaraţii ale preşedintelui Christian Wulff, care apreciase că Islamul, ca şi creştinismul şi iudaismul, este “o parte din Germania”.

În ultimele luni, în societatea germană s-a închegat o dezbatere aprinsă asupra multiculturalismului. BBC precizează că Angela Merkel este supusă presiunilor legate de acest subiect chiar de propriul partid şi de aliaţii politici, principala solicitare adresată cancelarului fiind aceea de a le impune imigranţilor să facă mai mult pentru a se integra.

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă