33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAngajat britanic al Crucii Roşii, răpit în Pakistan

Angajat britanic al Crucii Roşii, răpit în Pakistan

Un angajat britanic al Crucii Roşii a fost răpit joi de persoane înarmate la Quetta, capitala provinciei Balucistan, în sud-vestul Pakistanului, au anunţat poliţia şi organizaţia neguvernamentală, relatează AFP şi Mediafax.

“Khalil Ahmad Dale, care are paşaport britanic, se afla în faţa biroului său când persoane necunoscute înarmate au venit la bordul unei maşini de teren şi l-au răpit”, a declarat Nazir Kurd, un oficial de poliţie din Quetta.

Răpirea a fost confirmată de un oficial local al Crucii Roşii, sub acoperirea anonimatului.

Situată la graniţa cu Iranul şi Afganistanul, provincia Balucistan este afectată de violenţe, mai ales din cauza confruntărilor dintre forţele de securitate locale şi rebelii care cer autodeterminare.

Provincia, în care doi elveţieni au fost răpiţi în iulie, este bastionul talibanilor afgani şi pakistanezi şi a fost teatrul unor atacuri împotriva minorităţii şiite.

Sute de persoane au fost ucise de la începutul insurecţiei din 2004 în această provincie bogată în materii prime. Rebelii cer ca populaţia locală să beneficieze mai mult de profiturile înregistrate de pe urma acestei activităţi miniere.

Cele mai citite

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă