14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAnchetă judiciară în Franţa. Mai mulţi politicieni au conturi bancare în Elveţia

Anchetă judiciară în Franţa. Mai mulţi politicieni au conturi bancare în Elveţia

Procuratura din Paris a deschis o anchetă judiciară care vizează activităţile băncii Reyl din Geneva, suspectată că ar adăposti conturi ale unor politicieni francezi, fapt negat de instituţia elveţiană de credit, a declarat vineri o sursă din justiţia franceză, potrivit Mediafax.

Ancheta a fost deschisă la sfârşitul lunii trecute, fiind axată în special pe “acoperirea fraudei fiscale”, a precizat sursa, care a confirmat o informaţie apărută în cotidianul Le Monde.

Banca Reyl din Geneva a dezminţit, vineri, într-un comunicat, că ar avea clienţi din clasa politică franceză, după “numeroase acuzaţii vehiculate de presă, în baza unor afirmaţii eroante”.

Grupul Reyl “ţine să reafirme, cum a făcut deja în faţa autorităţilor judiciare din Geneva, că între clienţii săi nu se numără deţinători sau beneficiari de conturi care au funcţii politice în Franţa”, se arată în comunicat.

Banca a precizat că “îşi rezervă drepturile în legătură cu toate afirmaţiile care ar putea să îi afecteze interesele legitime”.

Citeşte şi: Studiu: Cele mai bune metode de externalizare în industria bancară

Comunicatul a fost publicat în urma declaraţiilor făcute de un fost angajat al bancii Reyl, Pierre Condamin-Gerbier, în cadrul anchetei în cazul fostului ministru francez pentru Buget Jerome Cahuzac, acuzat de fraudă fiscală.

Condamin-Gerbier a declarat joi că dispune de o listă de 15 foşti şi actuali miniştri deţinători ai unor conturi în Elveţia, el estimând că Jerome Cahuzac nu a fost decât “o scânteie”.

Fostul angajat al Reyl a repetat faptul că a primit ameninţări, în special cu moartea.

Pierre Condamin-Gerbier a fost audiat în cazul Cahuzac, de poliţie într-o primă etapă, şi apoi de un judecător.

Condamin-Gerbier a lucrat la banca Reyl în perioada 2006-2010 şi a condus în această perioadă divizia Reyl Private Office.

Cele mai citite

Indicele Dow Jones a depășit pragul de 40,000 de puncte pentru prima dată în istorie

Indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York a depăşit joi, pentru prima dată, pragul de 40.000 de puncte, în condiţiile...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează miercuri, 22 mai 2024, începând cu ora 9:30, a VI-a ediție a Conferinței FOCUS...

Evenimentul va reuni în Aula Carol I a Palatului CCIB (Str. Ion Ghica nr. 4) reprezentanți ai comunității de afaceri a Capitalei, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă