20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialAnchetă în Germania asupra unor proiecte ale Iranului de a ataca bazele...

Anchetă în Germania asupra unor proiecte ale Iranului de a ataca bazele SUA de pe teritoriul său

Parchetul federal german a anunţat joi că a deschis o anchetă asupra unor posibile proiecte de atentate iraniene împotriva armatei americane pe teritoriul german în cazul în care Statele Unite ar lansa un atac împotriva Iranului, relatează AFP, scrie Mediafax.

“Am lansat investigaţii în acest sens”, a declarat procurorul general federal Harald Range, în cadrul unei conferinţe de presă la Karlsruhe (sud-vest), confirmând o informaţie apărută în cotidianul Bild.

Şeful poliţiei criminalistice germane Joerg Ziercke, prezent la această conferinţă, a subliniat că totuşi “nu există un pericol imediat”.

Potrivit cotidianului, Teheranul ar intenţiona să atace instalaţiile forţelor aeriene americane de pe teritoriul german în cazul în care Statele Unite ar lansa un atac împotriva Iranului, pentru a “perturba alimentarea şi logistica” unei astfel de operaţiuni.

Acelaşi cotidian susţine că Parchetul federal va desfăşura investigaţii împotriva unui om de afaceri german “suspectat de spionaj sau de sabotaj” şi care ar fi în contact cu ambasada Iranului la Berlin.

O percheziţie a fost desfăşurată în cadrul acestei proceduri, afirmă Bild, procurorul general mulţumindu-se să afirme că au fost mobilizate “mijloace operaţionale”.

Cele mai citite

Poeta Ana Blandiana a primit Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură pentru anul 2024

Poeta Ana Blandiana a fost recompensată joi cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură pentru anul 2024, informează EFE, potrivit agerpres.ro. Juriul subliniază că, "prin...

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...

Comisia amendează Mondelēz cu 337,5 milioane EUR pentru restricții comerciale transfrontaliere

Comisia Europeană a amendat Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) cu 337,5 milioane EUR pentru obstrucționarea comerțului transfrontalier cu produse din ciocolată, biscuiți și cafea între statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă