12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAmenzi şi dosare penale la pensiuni din Alba şi Bihor

Amenzi şi dosare penale la pensiuni din Alba şi Bihor

Iarna prelungită le-a dat idei administratorilor de pensiuni cum să facă mai mulţi bani de pe urma turiştilor care s-au înghesuit pe pârtiile de schi în ultimele săptămâni.

Planurile lor au fost date peste cap, însă, de către poliţişti, care au verificat, în perioada 30 ianuarie – 12 februarie, funcţionarea a 73 de societăţi comerciale din zona turistică Vârtop – Arieşeni – Gârda de Sus, toate cele trei staţiuni aflate la limita judeţelor Alba şi Bihor. Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Alba, ajutaţi şi către inspectori ai Gărzii Financiare din cele două judeţe, au aplicat 23 de amenzi în valoare totală de 23.800 de lei.

Cercetaţi conform ACTA?

De asemenea, a fost ridicată o sumă de 500 de lei, însă, din cele 73 de pensiuni verificate, doar una singură a fost închisă. În schimb, şase administratori sunt cercetaţi pentru încălcarea unei legi ce seamănă, la prima vedere, cu celebrul tratat ACTA.

“Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul încălcării prevederilor Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, ei fiind suspectaţi că au efectuat comunicare publică de opere muzicale în scop ambiental, fără a deţine autorizaţie neexclusivă din partea Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România”, conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă