10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialAmenințare teroristă în Canada. 60 de școli au fost evacuate

Amenințare teroristă în Canada. 60 de școli au fost evacuate

Aproximativ 60 de instituţii de învăţământ din estul Canadei au fost evacuate miercuri din cauza unei ameninţări teroriste, informează postul de televiziune CBC.

Au fost evacuate toate grădiniţele, şcolile şi instituţiile de învăţământ superior de pe Insula Prinţul Edward. Incidentul s-a produs miercuri dimineaţă. Autoritățile au invocat o ameninţare iminentă.

"Universitatea de pe Insula Prinţul Edward este închisă toată ziua", a transmis această unitate de învăţământ.

În regiunea Nova Scotia, situată în apropiere, campusurile universităţilor Halifax şi Cape Breton au fost și ele evacuate din cauza unor ameninţări cu bombă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă