25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Turciei la București: gruparea din spatele puciștilor are 11 școli în...

Ambasadorul Turciei la București: gruparea din spatele puciștilor are 11 școli în România

Gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România, a declarat sâmbătă ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaş.

''(În spatele loviturii de stat – n.red.) sunt membrii acestei grupari Gulen de care am amintit, ai acestui cleric care stă în SUA. Acest imam are două feţe: are o reţea de şcoli, au 11 şcoli în România, au organizaţii umanitare, (…) când vorbeşte pentru presa străină transmite mesaje de toleranţă şi de prietenie. Partea sa întunecată, când vorbeşte în limba turcă, întotdeauna îşi îndeamnă suporterii să fie clandestini, să se ascundă, să aştepte momentul potrivit şi atunci când acesta vine să ajungă la cârma instituţiilor'', a spus diplomatul turc la Realitatea TV.

El a precizat că SUA au cerut Turciei să pregătească un dosar pentru extrădarea lui Fethullah Gulen, ceea ce au făcut recent şi că vor adăuga şi informaţii suplimentare. ''Prietenii americani ne-au cerut să pregătim un dosar pentru extrădarea sa. Am făcut recent acest lucru şi vom adăuga imformţii suplimentare în acel dosar. Problema este că este dificil să găsim dovezi privind implicarea sa directă'', a spus oficialul turc.

Întrebat dacă serviciile de informaţii turce nu au dovezi privind implicarea sa, ambasadorul a susţinut că serviciile au multe dovezi că dă ordine prin asociaţii săi, mai ales în cazul generalilor care au fost băgaţi la închisoare, precum şi dovezi privind fabricarea unor documente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă