20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAmalia Enache a facut baie de sampanie la Praga

Amalia Enache a facut baie de sampanie la Praga

Amalia Enache, prezentatoarea Stirilor Pro Tv, a petrecut Revelionul Integrarii la Praga, unul dintre putinele orase din Europa pe care nu le vizitase pana acum. „Am ales Praga, pentru ca auzisem atatea lucruri frumoase despre acest oras si toata lumea din jur care auzea cuvantul Praga se lumina la fata si spunea ca este un loc de vis unde n-ai cum sa nu te distrezi. Cum am ajuns in oras, mi-am luat pantofii de hoinar si am batut stradutele pline de istorie. M-a cucerit de la primii pasi si am mers pana nu mi-am mai simtit picioarele, dar a meritat”, isi aminteste Amalia.
Inainte de minutul 0 al anului 2007, Amalia s-a oprit la un restaurant, unde si-a comandat, credea ea, 100 g de coaste de porc. Mare i-a fost surprinderea cand a vazut in platoul adus de ospatar ceva ce parea a fi un porc intreg: „Eu mi-am comandat de fapt 1.000 de g de coaste, adica un kilogram intreg. Dupa ce am ras zece minute uitandu-ma la imensul platou, am inceput sa mananc. Mai mult de un sfert din imensa portie nu am putut sa mananc, dar m-am distrat copios de neatentia mea”.
Imediat dupa masa, a mers pe strazi, unde a petrecut doua Revelioane in functie de fusul orar, al romanilor si al cehilor, alaturi de aproximativ un milion de persoane care populau fericite centrul Pragai. Amalia s-a bucurat de 3 ore de spectacol de artificii de la ora 22.00 pana la ora 1.00 noaptea, s-a imbratisat cu prietenii ei din Romania la ora 23.00, cand la noi in tara se sarbatorea integrarea si a facut o baie aproape interminabila de sampanie la Revelionul cehesc: „M-am simtit ca intr-un mare grup de prieteni, iar artificiile pareau sa nu se mai termine. Daca la inceput ma speriam la fiecare bubuitura, dupa un timp mi se parea absolut firesc sa aud o mica explozie la cateva secunde. Cum a batut gongul de ora 0, mi-am dat seama ca oriunde m-as ascunde nu ma pot feri de sampania care curgea din toate partile, asa ca am stat curajoasa in mijlocul cascadei de sampanie si a fost chiar distractiv”.
Amalia s-a bucurat si de scenete medievale, de lebede, de magazine de jucarii, de pietele gatite de Craciun, de plimbari lungi si de delicatese ca turta dulce, nuci in caramel sau banane in ciocolata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă