15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecial"Am refuzat sa preiau nationala Germaniei"

“Am refuzat sa preiau nationala Germaniei”

» Desi antreneaza o formatie care risca sa se destrame dupa ce mai multe jucatoare, neplatite si declarate libere de contract, au plecat la alte cluburi, antrenorul Herbert Müller a refuzat un contract de senzatie.

Antrenorul echipei rulmentul Brasov, Herbert Müller, a refuzat sa preia nationala de handbal feminin a Germaniei, ramasa fara tehnicianul Armin Emrich, care a stat ultima data pe banca la meciul de duminica seara, jucat impotriva Romaniei. "Este foarte adevarat ca am primit o oferta din partea secretarului general al Federatiei de Handbal din Germania pentru a prelua selectionata de fete, dar a trebuit sa refuz. A fost o mare onoare pentru mine sa mi se propuna asa ceva, mai ales ca la carma nationalei Germaniei poti trage la medalie aproape in orice competitie, dar eu sunt un om de cuvant si cand am spus ceva, asa ramane. Am inteles ca ma va suna si presedintele Federatiei, dar nu am cum sa mai dau inapoi, orice ar fi. Era un mare avantaj pentru ca le cunosc pe fetele de acolo si puteam face treaba buna, dar am o munca de continuat si la Rulmentul, si cu nationala Austriei.

 

Nu am discutat multe detalii, dar mai mult ca sigur Germania ar vrea un antrenor prezent mereu acolo, or eu sunt la Brasov, unde si aici am zis ceva si nu renunt, indiferent de greutatile pe care le avem. Asa sunt eu si nu pot schimba asta", a declarat Herbert Müller, care conduce Rulmentul, dar si nationala Austriei.
Situatia de la Brasov, unde echipa e la un pas sa-si piarda cele mai bune jucatoare din cauza problemelor financiare, nu pare sa-l sperie pe tehnician. "Se stie deja ca la club sunt ceva probleme financiare, dar din fericire lucrul cel mai important dupa ce le-am pierdut pe Neagu si Vizitiu este ca Alexandrina Barbosa si Lidja Horvath vor veni la echipa, chiar si in ciuda restantelor care sper ca se vor rezolva in curand. Sper sa nu fiu iarasi increzator degeaba, dar trag sperante ca lucrurile vor reveni oarecum la normal si la noi. Oricum, orice ar fi, eu nu renunt la munca pe care am inceput-o aici, chiar si daca ar fi sa pierd jumatate de echipa", a spus Herbert Müller.

» Nationala feminina a Germaniei este una dintre cele mai titrate din lume, avand un titlu mondial (1995), un loc secund european si urcand de doua ori pe locul 3 al podiumului la CM.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Premieră! Petrocub Hînceşti, campioana la fotbal a Republicii Moldove

Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti a scris istorie în Republica Moldova, devenind pentru prima dată campioană națională, după remiza obținută sâmbătă, 1-1, pe terenul...

Premieră! Petrocub Hînceşti, campioana la fotbal a Republicii Moldove

Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti a scris istorie în Republica Moldova, devenind pentru prima dată campioană națională, după remiza obținută sâmbătă, 1-1, pe terenul...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă