-1.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăSpecialVIDEO.UPDATE. Ziua audierilor în dosarele fostei șefe DIICOT BICA, în care sunt...

VIDEO.UPDATE. Ziua audierilor în dosarele fostei șefe DIICOT BICA, în care sunt inculpați Videanu (reținut), Alin Cocos, Florentin Mihailescu, si, prin recul, Elena Udrea

UPDATE 15.03: Florentin Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica a fost adus, joi, la audieri la DNA. 

 Fostul ofiţer de poliţie judiciară Florentin Mihăilescu, care a consiliat-o pe Alina Bica în mandatul acesteia la şefia DIICOT, a fost adus la DNA pentru a da declaraţii despre ajutorul ce i-ar fi fost dat lui Ovidiu Tender astfel încât acesta să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.

​Cauza în care va fi audiat Mihăilescu este disjunsă din dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat, în care Bica este arestată preventiv.

––-

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, este audiată, joi, la prânz, la DNA. Aceasta ar fi audiată atât în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP, cât și în dosarul " Videanu, Vosganian, Ioan Niculae- Romgaz", spun surse judiciare neconfirmate oficial.

În dosarul despăgubirilor de la ANRP urmează să fie audiat  si Alin Cocoș, fiul vitreg al Elenei Udrea.  Nu ar fi exclusă reținerea, spun surse judiciare.

De asemenea, ar urma să fie audiat si fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihăilescu pentru protejarea lui Ovidiu Tender în dosarul "Rafo-Carom". Dacă își recunoaște faptele și ajută ancheta, e posibil ca Mihăilescusă nu fie reținut, spun surse judiciare. Dacă nu, va "merge la beci".

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/16ac26ac2456f938c9f56c0d6f6f1764/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Citeşte şi: UPDATE. FOTO. UDREA, urmărită PENAL pentru spălare de bani în dosarul Microsoft si fals in declarația de avere

În 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren.

Terenul de 13 hectare a fost supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În acelaşi dosar sunt judecaţi pentru abuz în serviciu Crinuţa Dumitrean, şefa Comisiei Centrale de Despăgubiri, Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

CITEŞTE ŞI  Ce spune Elena Udrea despre "Dosarul Microsoft"

Alina Bica este suspectată şi într-un dosar disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP, cauză în care apare şi numele Elenei Udrea.

Potrivit unor documente ale DNA, publicate de jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul său, procurorii fac cercetări într-un nou dosar ce o priveşte pe Alina Bica, disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP.

În acest dosar, Alina Bica este acuzată că ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând primei soţii a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, iar omul de afaceri, fiul său Alin Cocoş şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.

Conform ordonanţei de disjungere a cauzei, după atribuirea valorii terenului, de către expertul evaluator Emil Nuţu şi înainte de aprobarea raportului de către comisia din ANRP, Gheorghe Stelian a cesionat cote-parte din teren către oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Adrian Andrici şi Gabriel Gheorghe, "scopul urmărit prin această cesiune fiind mijlocirea de către cedenţi" a legăturii cu membrii comisiei "prin intermediul lui Cocoş Dorin, Cocoş Alin (fiul lui Dorin Cocoş, n.r.) şi Udrea Elena Gabriela".

În urma acordării despăgubirii pentru teren, acţiunile obţinute la Fondul Proprietatea au fost tranzacţionate, "iar o parte din bani au fost direcţionati către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela)".

În urma implicării Alinei Bica în acest caz, fosta şefă a DIICOT ar fi primit, "fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa", tranzacţia imobiliară fiind făcută prin interpuşi, conform documentului citat.

Cele mai citite

Prefectul județului Vrancea vrea ca la nivel de UAT să aibă loc asigurarea serviciilor de deszăpezire pe drumurile județene

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a propus, marţi, în cadrul unei întâlniri cu primarii din judeţ, ca unităţile administrativ-teritoriale (UAT) să se ocupe, cu...
00:00:59

Donald Trump se prevalează de al cincilea amendament al Constituției în depoziția pe care o face

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, este auzit spunând că nu a avut „absolut de ales” decât să accepte al cincilea amendament, care protejează...

Ungaria a calificat atitudinea Suediei drept „stupidă” după arderea unui Coran la Stockholm

Ungaria a calificat marţi atitudinea Suediei drept "stupidă", după ce un activist de extremă-dreapta a ars un exemplar din Coran la Stockholm, incident care...
Ultima oră
Pe aceeași temă