13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Alimente pe care nu e bine să le pui în congelator

Congelatorul este o soluţie salvatoare în foarte multe cazuri deoarece ne păstrează pe o perioadă mai indelungată mâncarea. Ceea e bine să ştii despre congelator este că odată ce ai apelat la el, gustul mâncării nu va mai fi la fel. Ba mai mult, în cazul anumitor alimente, vor avea un gust mult mai alterat şi te pot îmbolnăvi. Diane DiMeo, campioana de la Food Network’s Chopped, ne dezvăluie care sunt alimentele pe care nu este bine să le introducem în congelator sub nicio formă.

1. Ouă

În congelator, ouăle devin periculoase şi pot cauza toxiinfecţii alimentare. Temperaturile foarte scăzute pot face ca apa din ouă să se dilate, ceea ce poate duce la crăparea învelişului şi permite intrarea diferitelor bacterii.

2. Anumite legume sau fructe

Este bine să ţii departe de congelator orice aliment bogat în apă. Aici ne referim la pepene, mere, salate, cartofi sau castraveţi.

3. Condimente proaspete

Aceeaşi regulă pentru condimentele proaspete pe care doreşti să le bagi în congelator (busuioc, rozmarin, mentă, etc). Odată scoase de la rece, vor deven vâscoase şi vor căpăta o culoare maro închis.

4. Lactate

Laptele, smântâna, crema de brânză sau iaurtul, au cam aceeaşi problemă: se coagulează şi se separă. Nu este ceva ce ai vrea să experimentezi.

5. Carne şi preparate de mare decongelate

Să pui un piept de pui în congelator, e o treabă. Dar să îl decongelezi şi după iar să îl bagi înapoi la temperaturi de minus grade este o altă treabă. Nehotărârea ta, le dă şanse bacteriilor să se reproducă, crescând riscul de toxiinfecţii alimentare.

6. Sosuri pe bază de ouă

Maioneză, creme sau bezele nu pot rezista în congelator. Vor căpăta o textură pe care cu siguranţă nu vrei să o mănânci.

Ultima oră
Pe aceeași temă