33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialAlertă teroristă la nivel maxim în Italia, după atacul terorist din Tunisia

Alertă teroristă la nivel maxim în Italia, după atacul terorist din Tunisia

Alerta teroristă în Italia a fost ridicată la nivelul maxim în urma atacului terorist comis, miercuri, în Tunisia, a anunţat, joi, ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni, relatează Ansa.conform Mediafax.

Citește și: Atac terorist la Muzeul Bardo din Tunisia: 22 de morți, 40 de răniți

El a precizat că ar putea fi vorba de patru victime italiene, dintre care doar două au fost confirmate. 

“Toate nivelurile de alertă pentru mobilizarea forţelor de securitate sunt la maximum şi se concentrează asupra ameninţării teroriste”, a declarat Gentiloni pentru radiodifuzorul de stat RAI.

Citește și: Manifestaţie spontană în Tunisia, după atacul de la Muzeul Bardo

Ministrul a subliniat că, din punct de vedere “tehnic, ne aflăm într-o fază premergătoare alertei maxime”, deoarece serviciile de informaţii nu au detectat “ameninţări specifice”.

Atacul s-a soldat în total cu 22 de morţi – inclusiv cei doi terorişti -, iar alte aproximativ 50 de persoane, cel mai probabil turişti, au fost rănite grav.

Premierul tunisian Habib Essid a declarat că  printre morţi se află turişti din Germania, Italia, Polonia şi Spania.

Atacul nu a fost revendicat, însă conturi pe Twitter asociate grupării teroriste Statul Islamic (SI) au salutat carnagiul.

Premierul italian Matteo Renzi a apreciat că atacul terorist a dat o lovitură “moderaţiei” vieţii politice şi sociale, el condamnând atacul asupra unui “loc simbolic”.

Secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a condamnat, la rândul său, un atac terorist “crud, inuman, de neconceput”.

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Federica Mogherini a denunţat faptul că teroriştii vizează tot mai multe “ţări şi popoare din regiunea mediteraneeană”, speculând că în spatele atacului s-ar afla SI.

De asemenea, preşedintele italian Sergio Mattarella a subliniat că ţara sa nu se va lăsa “intimidată”, denunţând atacul ca “josnic”, “plin de ură” şi comis “cu laşitate” împotriva unor oameni fără apărare.

Cele mai citite

Un nou consiliu de administrație al companiei Tarom

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române - TAROM are un nou Consiliu de Administraţie, din 15 iunie, care a fost aprobat cu majoritate de...

Ratele la bancă, tot mari, deși IRRC este în scădere ușoară. Piața imobiliară, tot mai scumpă

Românii care au credite în lei, cu dobândă variabilă, vor plăti rate ceva mai mici la bănci. De la 1 iulie, cotația IRCC, indicele...

Rusia – Ucraina, ziua 846: Rutte promite că Olanda va continua să sprijine Kievul

Premierul olandez în exerciţiu, Mark Rutte, a asigurat că viitorul guvern, în care un rol esenţial îl va juca extrema dreaptă, dar în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă