16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAlertă pentru muncitorii occidentali din Arabia Saudită

Alertă pentru muncitorii occidentali din Arabia Saudită

Un potenţial complot privind răpirea unor muncitori occidentali din sectorul petrolier ar putea avea loc în Arabia Saudită, a avertizat Ambasada Statelor Unite, relatează AP.

Potrivit avertismentului, emis vineri noaptea, oficialii au primit informaţii despre o ameninţare privind răpirea unor muncitori, inclusiv americani, de pe câmpurile petrolifere din estul regatului.

Ambasada a precizat că "nu deţine informaţii suplimentare cu privire la momentul, locul sau modalitatea atacurilor planificate".

Guvernul saudit şi agenţia oficială de presă saudită nu au făcut comentarii cu privire la avertisment.

Militanţi din cadrul Al-Qaida au comis, în perioada 2003-2007, atacuri pe teritoriul saudit vizând să destabilizeze monarhia aliată cu Occidentul. În 2003, ei au comis atacuri cu bombă în complexe rezidenţiale locuite de străini.

Arabia Saudită face parte din coaliţia condusă de către Statele Unite care luptă împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Siria şi Irak.

Cele mai citite

Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale Americii

Comunicat de presă Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale AmericiiPreședintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8...

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...

Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul patru la Campionatele Europene de la Rimini

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Europene pentru senioare de la Rimini. România (Sabrina Maneca Voinea, Ana...
Ultima oră
Pe aceeași temă