8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialAlertă pe aeroportul din Amsterdam

Alertă pe aeroportul din Amsterdam

Autoritățile olandeze au impus, sâmbătă, măsuri de securitate suplimentare pe aeroportul Amsterdam-Schiphol după ce au primit o serie de informații, informează Agerpres.

"Primarul și poliția militară din Haarlemmemeer au decis, împreună cu NCTV (serviciul olandez de luptă împotriva terorismului — n.r.), să ia măsuri suplimentare în aeroportul Schiphol și în împrejurimi", a anunțat într-un comunicat municipalitatea, care găzduiește unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

Accesul în zonă continuă să fie permis și zborurile continuă, a adăugat municipalitatea. "Schiphol este suficient de sigur pentru ca zborurile să fie asigurate", a precizat pentru AFP Marlous Deridder, purtătoare de cuvânt a poliției militare olandeze.

Informația primită, a cărei natură nu a fost precizată, este luată în serios de serviciile de luptă împotriva terorismului, potrivit radio-televiziunii publice olandeze NOS.

Acest "semnal se înscrie în evaluarea de amenințare națională, care este substanțială din 2013. Ca și în restul Olandei, la Schiphol se dă dovadă de vigilență suplimentară. Acest lucru se întâmplă în alte aeroporturi europene", au explicat autoritățile municipale.

În acest context, după atentatele de la aeroporturile din Bruxelles și Istanbul, securitatea a fost întărită la Schiphol în mod "vizibil și invizibil", a adăugat Deridder. "Oamenii vor vedea mai mulți polițiști în zonă. Am intensificat securitatea și vom veghea în special la siguranța pasagerilor și a membrilor personalului", a precizat ea.

Mașinile au fost controlate de poliția militară, ceea ce a provocat ambuteiaje în direcția aeroportului, potrivit NOS.

"Îi sfătuim pe pasageri să-și rezerve mai mult timp pentru a ajunge pe aeroport", a precizat administrația Schiphol pe Twitter.

Măsurile suplimentare vor rămâne în vigoare "atâta timp cât va fi necesar", a adăugat Marlous Deridder.

Cele mai citite

PSD și PNL îi testează pe români! Se creionează o nouă alianță

Social democrații și liberalii par să îi testeze pe români, la alegerile europarlamentare. Politicienii vor să vadă dacă populația dorește ca alianța dintre...

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
Ultima oră
Pe aceeași temă