20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAlertă medicală: primele cazuri de gripă porcină, confirmate în Vrancea

Alertă medicală: primele cazuri de gripă porcină, confirmate în Vrancea

Institutul Cantacuzino a confirmat prezența virusului AH1N1 la trei pacienți din județul Vrancea. Confirmarea cazurilor de gripă porcină s-a făcut după ce Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a trimis probele recoltate de la bolnavi, diagnosticați cu gripă pe baza simptomelor. Sunt primele cazuri de gripă AH1N  înregistrate în judeţ în ultimii ani.

”Toți cei 3 pacienți sunt în stare bună, la domiciliu. Ei sunt sub tratament și monitorizați atent de către cadrele medicale de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Focșani”, a declarat pentru vrancea24.ro dr. Cătălin Graur, directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea.

Bolnavii au fost izolați la domiciliu și sunt în stare bună, dar sunt monitorizați cu atenție de medici, pentru a se evita răspîndirea bolii. Este vorba despre un bărbat din Focșani, o femeie din Odobești și o alta din Bolotești, avînd vîrste cuprinse între 29 și 37 de ani.

Toți pacienții au făcut o formă ușoară a bolii și au urmat tratament antiviral la domiciliu, unde au fost izolați. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică spun că este aceeași tulpină a virusului responsabil pentru pandemia din anul 2009. Ei spun că vaccinarea e cea mai bună metodă pentru a ține boala departe. Serul folosit în cadrul campaniei naționale de vaccinare gratuită conferă imunitate la virusul AH1N1.

Şi în București au fost confirmate 16 cazuri de gripă sezonieră, cu tulpina AH1N1. Medicii spun că este foarte probabil ca numărul cazurilor să fie mai mare, dar în cazul celorlalte persoane suspectate că au contactat virusul se așteaptă rezultatul analizelor de laborator.

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă