15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialALERTĂ: MAE recomandă celor care merg cu autoturismul în BULGARIA să încheie...

ALERTĂ: MAE recomandă celor care merg cu autoturismul în BULGARIA să încheie asigurări ANTIFURT

Ministerul Afacerilor Externe recomandă celor care călătoresc cu autoturismul în Bulgaria să încheie asigurări antifurt informează Mediafax.

MAE a emis în acest sens o atenţionare de călătorie.

“Ministerul Afacerilor Externe recomandă persoanelor care călătoresc cu autoturismul în Republica Bulgaria să încheie asigurări antifurt şi recomandă să fie consultată periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie”, se arată în comunicatul transmis vineri.
Ambasada României la Sofia este informată, periodic, de către autorităţile bulgare sau de către cetăţenii români cu privire la infracţiunile de furt.

Când există semnalări privind repetabilitatea unui anumit gen de infracţiuni, MAE emite atenţionări de călătorie, pentru a orienta cetăţenii români care călătoresc în străinătate, a specificat MAE pentru Mediafax.

Pe de altă parte, la rubrica de pe site-ul MAE “Condiţii de călătorie” se menţionează că Bulgaria este o ţară cu un nivel mediu al criminalităţii.

Locurile publice, periculoase

“Infracţiuni de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi). S-au semnalat cazuri de agresiune şi furt de autovehicule pe şoselele naţionale”, precizează sursa citată.

MAE recomandă ca documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit să se păstreze în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra deţinătorilor sau în maşini.

De asemenea, se menţionează că maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.

O altă recomandare generală este ca deplasările cu autoturismul să se efectueze numai pe timpul zilei şi pe artere rutiere principale (drumuri europene şi autostrăzi).

Dacă nu sunteţi siguri că sunt poliţişti, nu opriţi maşina

“În cazul în care vi se solicită să opriţi autoturismul şi aveţi suspiciuni în legătură cu adevărata calitate a persoanelor respective, vă recomandăm evitarea opririi şi deplasarea până la cel mai apropiat post fix sau mobil de poliţie, pentru relatarea situaţiei şi solicitarea de sprijin”, mai este precizat pe pagina web a MAE.

 

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă