10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialALERTA in Italia: Trei dispozitive au explodat în faţa unei agenţii fiscale

ALERTA in Italia: Trei dispozitive au explodat în faţa unei agenţii fiscale

Trei dispozitive au explodat luni seara în faţa porţilor unei agenţii regionale a Equitalia, instituţia italiană responsabilă de colectarea şi recuperarea impozitelor şi amenzilor, la Neapole, fără a provoca rănirea vreunei persoane, au anunţat autorităţile locale, potrivit Mediafax.

 

Cele trei explozii au spart geamuri ale clădirii şi au avariat grilaje, potrivit aceloraşi surse.

La 9 decembrie, directorul general al Equitalia a fost rănit la mână şi la ochi în explozia unui colet-capcană revendicat de anarhişti italieni.

În cursul lunii decembrie, trei agenţii locale ale Equitalia au fost ţinta atacurilor cu cocteiluri Molotov, care nu s-au soldat cu victime. Mai mulţi membri ai personalului au primit scrisori care conţineau gloanţe şi scrisori de ameninţare, iar mai multe birouri au fost evacuate după alerte cu bombă.

Responsabilă de colectarea impozitelor, această instituţie publică este impopulară în Italia. Mai mulţi cetăţeni au manifestat în trecut în faţa agenţiilor sale, acuzând că comit erori faţă de contribuabilii care îşi plătesc în mod regulat impozitele, în timp ce evaziunea fiscală este foarte răspândită în ţară. Mişcarea lor, “anti-Equitalia”, s-a disociat însă de atentatul contra directorului general.

Serviciile fiscale au fost în centrul atenţiei la sfârşitul lui 2011, cu o operaţiune din 30 decembrie în staţiunea luxoasă de schi Cortina d’Ampezzo. Inspectorii poliţiei financiare au prins zeci de proprietari de maşini de lux care declaraseră la fisc un venit anual de 30.000 de euro brut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă