32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Craiova: Lia Olguța Vasilescu nu renunță

ALEGERI LOCALE 2016. Craiova: Lia Olguța Vasilescu nu renunță

Primarul în funcție candidează din partea PSD pentru un nou mandat, în ciuda problemelor pe care le are cu legea. Olguța Vasilescu este cercetată de procurorii DNA pentru luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spălare de bani. Potrivit procurorilor, primarul Craiovei ar fi determinat, ilegal, oameni de afaceri săi dea donații pentru campanie de 135.907 euro și ar fi primit mită de 544.209 lei. Recent, DNA a extins acuzațiile cu noi infracțiuni de spălare a banilor. În ciuda acestor acuzații, Olguța Vasilescu este prima clasată în sondajele realizate în oraș, la o distanță apreciabilă față de candidatul PNL, Pavel Badea.

Ce acuzații i se aduc  Olguței Vasilescu

Pretendentul PNL este un fost fotbalist, în prezent consilier local și director al Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Pavel Badea a fost recent în atenția publică după ce, în timpul unei ședințe de partid, a fost înregistrat de unul dintre colegi în timp ce condiționa înscrierea liberalilor pe lista de candidați pentru Consiliul Local de achitarea sumei de 500 lei, înregistrarea audio fiind făcută publică pe internet. Legea permite contribuții ale candidaților pentru campania electorală, dar scandalul a fost legat de faptul că Badea a înfățișat contribuția financiară drept singur criteriu de selecție. Al treilea clasat ar fi deputatul PSRO Florentin Gust (finul lui Mircea Geoană).

În schimb, PMP a pierdut competiția înainte să înceapă, Biroul Electoral Județean respingând candidatura fostului deputat Gelu Vișan. Candidatul desemnat de PMP a depus semnături de susţinere nu numai ale electorilor din Craiova, aşa cum ar fi trebuit, ci şi ale unor persoane din alte localităţi, multe din mediul rural.

 

SONDAJ IRES PRIMĂRIA CRAIOVA

 

Lia Olguța Vasilescu – PSD – 42%

 

Pavel Badea – PNL – 8%

 

Florentin Gust – PSRO – 3%

 

Horațiu Buzatu – Partidul Mișcarea Liberală – 2%

 

Dan-Adrian Cherciu – M10 – 2%

Mircea Năstase – ALDE – 2%

Arthur Andrițoi – PND – 1

Ionel Pană – independent – 2%,

Constantin Miereanu – independent – 1%

Nu votez – 9%

Indecis – 17%

Nu răspund – 13%

Sondajul IRES a fost realizat telefonic în perioada 5-6 mai, pentru Digi24, pe un eşantion reprezentativ de 1.109 de persoane cu drept de vot în Craiova, cu o marjă de eroare de 3%.

Precizăm că datele sunt raportate la totalul alegătorilor și nu la cei care ar vota. Raportându-ne la cei care au indicat o opțiune de vot, Vasilescu ar avea 60% iar Badea – 13%.

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă