27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Arad: Gheorghe Falcă vrea al patrulea mandat

ALEGERI LOCALE 2016. Arad: Gheorghe Falcă vrea al patrulea mandat

Edilul în funcție, Gheorghe Falcă, care are deja trei mandate de primar, din partea fostului PDL, fiind ales prima dată în 2004, candidează din nou, din partea PNL. El este finul de cununie al fostului preşedinte Traian Băsescu. Falcă este unul dintre puținii baroni locali care a câștigat un proces cu DNA. El a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu privind o tranzacţie imobiliară suspectă dar a fost achitat definitiv, pe 17 iunie 2013.

De-a lungul timpului, Falcă a fost locomotiva locală a fostului PDL și a fost de multe ori criticat de filiala locală a PNL, pentru unele proeicte de investiții controversate, cum ar fi o fântâna arteziană în valoare de cinci milioane de euro. Acum, însă, prin fuziunea dintre cele două partide, Falcă a ajuns președintele filialei locale a PNL și candidatul liberalilor la primărie. Sigur pe victorie, Falcă a evitat dezbaterile cu contracandidații săi.

Cu scoruri tradițional slabe în oraș, filiala locală a PSD a decis să susțină un candidat independent – Sebastian Bulumac, sprijinit și de o serie de ong-uri. Sebastian Bulumac are 38 de ani şi lucrează la o companie multinaţională. Acesta a terminat Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. Din partea ALDE a intrat în cursă consilierul local Ionel Ciupe iar din partea PMP păstorul Samuel Caba. Viceprimarul Bognar Levente va candida din partea UDMR.

Candidați Primăria Arad

Gheorghe Falcă – PNL

Sebastian Bulumacindependent, susţinut de PSD şi societatea civilă

Ciprian Florin Luca – independent

Ionel Ciupe– ALDE

Levente Grigorie BognarUDMR

Viorica Elvira Pop – independent

Marin Lupaşindependent,

Dorin Eugen Filipindependent,

Adrian WienerM 10

Gabriel Călin CosteaMândri că suntem arădeni 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă