22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialAirbus și Boeing sunt marii câștigători ai Salonului aeronautic de la Farnborough

Airbus și Boeing sunt marii câștigători ai Salonului aeronautic de la Farnborough

Constructorul european Airbus şi-a devansat rivalul american Boeing la Salonul aeronautic de la Farnborough, cu comenzi ferme şi angajamente pentru 279 de avioane a căror valoare de catalog se ridică la 35 de miliarde de dolari, informează Reuters citată de Agerpres.

La rândul lui, grupul Boeing a obținut comenzi şi angajamente pentru 182 de avioane în valoare de 26,8 miliarde de dolari.

Ambele companii susţin că îşi vor atinge ţintele pe care şi le-au propus pentru acest an în ceea ce priveşte comenzile şi avioanele livrate, chiar dacă industria aeronautică se pregăteşte pentru o perioadă de creştere modestă după boom-ul din ultimii ani. 

O dovadă în acest sens este faptul că atât Airbus cât şi Boeing au primit comenzi mai mici la Salonul aeronautic de la Farnborough decât la Salonul aeronautic de la Paris care a avut loc anul trecut. Airbus a încheiat sezonul de anul trecut de la Paris cu comenzi şi angajamente pentru 421 de avioane în valoare de 57 de miliarde de dolari, faţă de 331 de avioane în valoare de 50,2 miliarde de dolari pentru Boeing. 

Directorul de vânzări de la Airbus, John Leahy, a recunoscut că în acest an comenzile au fost mai mici decât anul trecut. „Da există un ciclu al comenzilor însă livrările se derulează fără probleme” a spus Leahy.

Salonul aeronautic de la Farnborough, care timp de patru zile a fost rezervat pentru profesionişti, va fi deschis pentru publicul larg până duminică, inclusiv. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă