27.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialAfla programul targului de Craciun 2015 din Timisoara

Afla programul targului de Craciun 2015 din Timisoara

Targul de Craciun Timisoara are vizitatori din marile orase ale tarii!

Daca multi dintre locuitorii din Vest isi fac program sa ajunga la Targurile de Craciun din Viena sau Budapesta, Timisorenii cu mic cu mare raman sa sarbatoreasca magia lunii decembrie in orasul natal.

 A 9-a editie a Targului de Craciun Timisoara este organizata de Primaria si Casa de Cultura a orasului Timisoara in stil vienez.

“ In ultimii trei ani, din ce in ce mai multi dintre cunoscutii nostrii din orasele invecinate, au ales sa viziteze Timisoara pentru Targul de Craciun, pe motiv ca este singurul care respecta traditiile ca la carte. Bucuria cea mai mare am avut-o ca in urma promovarii in cadrul unor evenimente de business la nivel national, am primit vizite si felicitari de la locuitori ai Bucurestiului, Clujului  si alte orase mari, indepartate de noi. Multi dintre oamenii de afaceri de acolo, au ales sa vina la Timisoara pentru Targul de Craciun sau Targul de Paste, lucru care ne arata ca an de an aceste evenimente cresc din ce in ce mai mult si odata cu ele creste si turismul in Orasului Florilor.” Afirma Directorul Casei de Cultura Timisoara, dl.Pavel Dehelean

Mica Viena, cum mai este numit orasul Timisoara, detine unul din primele locuri in iluminatul stradal de Sarbatori. Lumanari, sageti, cascade, ploaie, stele de lumini imbraca maretul oras in culori desprinse din meleagurile lui Mos Craciun.

Programul este unul special fiind imbunatatit an de an de catre conducerea orasului. Diverse spectacole pentru  adulti sau  special pentru copii, colinde, povesti, concurusuri, concerte, muzica clasica, muzica populara locala –se vor desfasura in Piata Victoriei pe tot parcursul Targului de Craciun.

Mos Craciun vine de la Polul Nord cu sacul plin de cadouri pentru micutii care vor trece prin centrul orasului in 19 decembrie.

Folclorul are locul lui de seama si in acest an! Formatii cu traditie si ansalmbluri regionale ne vor aduce bucurie in suflete in cateva seri.

Primaria Timisoara prezinta programul Targului de Craciundin acest an:

Joi, 3 decembrie:

17 – La gura sobei – Piti Show Radio Timişoara la Atelierul lui Moş Crăciun

Vineri, 4 decembrie:

17 – Muzica minoritatilor

18 – Spectacol Ansamblul “Timişul”, cu participarea soliştilor vocali: Stana Stepănescu, Doriana Talpeş, Petrică Moise şi Georgiana Viţa

19 – Concert Compact C

Sâmbătă, 5 decembrie:

17 – La gura sobei – Povestea lui Moş Nicolae – Piti Show Radio Timişoara la Atelierul lui Moş Crăciun

18 – Peregrinii – Iarna Brazilor – Tinerii menestreli ai cetăţii ne invită la spectacolul unei ierni de vis, aşa cum ne-o amintim din vechile poveşti ale copilăriei. Muzica de Sărbători a Timişoarei de demult va fi însoţită de imagini ale vremurilor vechi, pentru o călătorie magică într-o seară de neuitat. Totul, îmbrăcat în lumină şi înconjurat de atmosfera minunată a Târgului de Crăciun.

Duminică, 6 decembrie:

17 – A.L.L. Friends Band

18 – Spectacol de cântece, dansuri populare, colinde şi obiceiuri de Crăciun cu Ansamblul “Timişul”, secţiunea tineret

Joi, 10 decembrie:

17 – La gura sobei – Piti Show Radio Timişoara la Atelierul lui Moş Crăciun

18 – Colinde de Crăciun – Program susţinut de profesori şi elevi ai Şcolii Populare de Artă

Vineri, 11 decembrie:

17 – Compania de dans “Dance with me” – Spectacol de balet

17.30 – Ansamblul “Pusta Banatului” – spectacol folcloric

Sâmbătă, 12 decembrie:

17 – La gura sobei – Piti Show Radio Timişoara la Atelierul lui Moş Crăciun

18 – Spectacol de cântece, dansuri populare, colinde şi obiceiuri de Crăciun cu Ansamblul “Doina Timişului”

Duminică, 13 decembrie:

17 – Magic winter – Ansamblul de percuţie Splash – spectacol de colinde româneşti şi internaţionale

18 – Spectacol de tradiţii folclorice: “Am plecat să colindăm” – susţinut de grupul “Flores” şi Ansamblul folcloric “Hora Timişului”

Vineri, 18 decembrie:

Sala Operei Naţionale Române

20 – “Bună vremea, oameni buni”- spectacol susţinut de Ansamblul folcloric “Timişul”

Sâmbătă, 19 decembrie:

16 – Alaiul colindărilor pe traseul Catedrala Mitropolitană – Opera Naţională Română, cu participarea mai multor formaţii de colindători din judeţ

17.30 – Poveste magică de Crăciun – spectacol de cântece şi dansuri cu Piti Show Radio Timişoara, Compania Junior Phantasia şi Trupa de teatru a Şcolii generale nr. 7 Sfânta Maria

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă