10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialAFAN va infiinta scoli de formare profesionala pentru jucatori retrasi din activitate....

AFAN va infiinta scoli de formare profesionala pentru jucatori retrasi din activitate. Scouterii vor avea locul lor in nomenclatorul de meserii

Fotbalistii romani din campionatele interne vor avea sansa unui viitor mai sigur dupa ce isi vor agata ghetele in cui, afirma presedintele AFAN, Emilian Hulubei. Acesta a dezvaluit in exclusivitate pentru Sport Total FM ca anul acesta, organismul pe care il conduce va derula programe specializate pentru formarea profesionala a jucatorilor retrasi din activitate. Mai mult decat atat, sindicatul fotbalistilor planuieste in 2014 definirea legala a functiei de scouter in cadrul cluburilor si modificari esentiale aduse cadrului competitional al Ligii a III-a.

“Avem niste proiecte depuse la Comisia Europeana de formare profesionala. Vrem sa ne implicam in viata sportivilor dupa cariera, ca sa-i integram usor-usor pe cei care isi incheie cariera. Daca intrati pe site-ul AFAN-ului, veti observa ca am facut un raport de cercetare si acolo se poate vedea exact cati fotbalisti din Ligile 1, 2 si 3 isi gasesc un loc de munca si cati se reintegreaza in fotbal.

La liga a treia deja ne gandim sa o ducem spre amatorism. Salariile sunt in medie de 8-10 milioane, salarii foarte mici si doar echipele din top care vor sa promoveze reusesc sa plateasca salarii mai mari, dar restul platesc foarte prost fotbalistii si nu mi se pare normal ca un jucator cu o cariera atat de scurta sa castige atat de putin.

Vrem sa facem standarde institutionale pentru meseria de scouter, pentru ca nu exista in nomenclator.

Un singur curs a inceput, cursul de antrenori pentru care colaboram cu ANEFS-ul (Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport)”, a declarat Emilian Hulubei, in emisiunea “Liga de weekend”. (SportFM)

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă