10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialAeromania se întoarce pe litoral

Aeromania se întoarce pe litoral

Datorită unor sponsori generoşi, precum Astra şi Grand Hotel Rex, turiştii şi constănţenii vor avea posibilitatea să urmărească şi anul acesta un spectacol aviatic la cel mai înalt nivel.

Criza financiară nu a afectat în totalitate programul sportiv din staţiunea Mamaia. Nu se mai dispută Class One Romanian Grand Prix, însă avem parte de un Mondial de yachting, în Portul Tomis, şi de obişnuitul show aviatic, Aeromania.

Programul din acest an nu va mai cuprinde şi etapa FAI Mamaia World Elite Aerobatic Formula, însă, graţie eforturilor celor de la Regional Air Service, împreună cu sponsori tradiţionali precum Astra sau Grand Hotel Rex, turiştii şi constănţenii vor putea vedea, şi în această vară, acrobaţii aeriene la cel mai înalt nivel. Evenimentul are loc sâmbătă, 7, şi duminică, 8 august, şi adună sub denumirea de Aeromania cei mai buni piloţi de acrobaţie, atât din România, cât şi de peste hotare.

Programul va fi identic în ambele zile şi va fi deschis de o defilare a aeronavelor Regio­nal Air Service. Unul dintre punctele de atracţie îl va reprezenta evoluţia celebrului duo de acrobaţie românesc „Iacarii Acrobaţi”. La bordul avioanelor YAK 52, Dan Ştefănescu şi Ioan Postolache vor avea un program la care, de această dată, se va alătura şi un alt pilot, Dan Conderman, de asemenea pilotând un YAK 52.

Cel mai aşteptat moment va fi, fără doar şi poate, numărul de acrobaţie oferit de Jurgis Kairys, multiplu campion mondial şi european la acrobaţie. Acesta va veni la Mamaia pentru al patrulea an consecutiv şi va efectua din nou manevrele care l-au făcut celebru în întreaga lume, manevre precum Roata lui Kairys, Micul Loop sau Cobra, aceasta din urmă o manevră extrem de dificilă, făcută în principal de avioanele de luptă cu reacţie. Alături de „Iacari”, Jurgis Kairys va oferi asistenţei şi exerciţiul Air Bandits, o simulare de luptă aeriană. Invitaţi la eveniment sunt şi piloţii Aeroclubului Român, aceştia urmând a evolua pe aparate de zbor Zlin şi Extra 300. 

Al patrulea an de spectacol

Chiar dacă nu mai are amploarea anilor precedenţi, Aeromania propune şi anul acesta evoluţii spectaculoase ale maeştrilor acrobaţiei aeriene. Este al patrulea an consecutiv în care iubitorii de aeronave pot urmări un spectacol de calitate ce se va desfăşura la doar 100 de metri de plajă. Ca de fiecare dată, Astra şi Grand Hotel Rex au contribuit serios la asigurarea fondurilor pentru acest show.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă