10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialAdrian Nastase sustine ca dosarul sau este blocat de Traian Basescu (VIDEO)

Adrian Nastase sustine ca dosarul sau este blocat de Traian Basescu (VIDEO)

Procesul "Trofeul Calitatii", in care sunt judecati Adrian Nastase si Irina Jianu, s-a amanat, pentru a patra oara, urmatorul termen fiind stabilit pentru data de 16 iunie, anunta Newsin.

Motivul amanarii a fost acela ca trei dintre suporturile audio-video depuse ca probe la dosar de catre procurori nu au putut fi deschise si, in consecinta, avocatii nu au putut formula exceptii.

Instanta a pus in vedere reprezentantilor Parchetului sa explice de ce nu s-au putut folosi probele respective si, de asemenea, sa consemneze daca doresc sa foloseasca in continuare cele trei suporturi audio-video.

Adrian Nastase a prezentat, la iesirea de la proces, un document, care, conform declaratiilor lui, ar reprezenta expertiza tehnica-judiciara din dosarul Flota, efectuata acum 10 ani, care contine zeci de pagini. Din acest raport ar rezulta faptul ca presedintele Basescu ar fi adus un prejudiciu statului roman in valoare de peste 80 milioane de dolari.

"Din raportul de expertiza tehnica judiciara din '99 rezulta ca Traian Basescu a realizat o dauna pentru statul roman de peste 80 de milioane de dolari. Este o expertiza care, din cate stiu eu, nu a fost facuta publica. Poate in felul acesta vom intelege de ce acest dosar este blocat de Traian Basescu si oamenii lui. Si sa vedeti daca aceste aspecte nu cumva justifica aceasta nebunie, aceasta goana a lui Basescu pentru inca un mandat de presedinte," a declarat Adrian Nastase, presedinte CN al PSD.

Intrebat cum raspunde acuzatiilor din dosarul "Trofeul Calitatii", Adrian Nastase a raspuns ca este un dosar instrumentat politic si ca singurul motiv pentru care el este acuzat in acest proces este din cauza ca a fost figura de pe afis la fostele alegeri prezidentiale. "Singura mea vina e ca in momentul acela, candidatul din partea PSD-ului la prezidentiale nu era George Bush ci era Adrian Nastase. Daca era George Bush pe afis, atunci il chema pe el la proces". 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă