17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAdjunctul sefului IPJ Alba si-a cerut mutarea din post

Adjunctul sefului IPJ Alba si-a cerut mutarea din post

Adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Alba, comisarul-sef Mircea Crisan, si-a depus cerere pentru a fi mutat din functie, din motive personale. Informatia a fost confirmata si de catre seful institutiei, Tudor Grindean, care a spus ca deocamdata politistul este in concediu, ca si alti sefi de servicii. Acesta nu a putut fi contactat pentru declaratii.
Plecarea lui Mircea Crisan este oarecum surprinzatoare, daca tinem cont ca, in calitate de adjunct al fostului sef al IPJ, Marin Aron, a fost unul dintre cei mai activi politisti, remarcandu-se mai ales cu ocazia unor scandaluri intre bandele din Alba Iulia, cand a reusit sa limiteze amploarea conflictelor. Din acest punct de vedere, Crisan are o imagine buna.
De remarcat este faptul ca, in urmatoarele luni, mai multe persoane din cadrul institutiei, printre care si unele cu functii de conducere, vor iesi la pensie. Este vorba de nu mai putin de 44 de dosare de pensionare, intocmite de la venirea lui Grindean la conducerea IPJ. Potrivit acestuia, pensionarile nu afecteaza foarte tare activitatea curenta.
Potrivit unor surse din cadrul Politiei, venirea lui Grindean, fostul sef al Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Alba Iulia, in fruntea IPJ i-a speriat pe multi dintre politisti, mai ales pe cei depasiti de atributiile de serviciu, “obositi”, sau care aveau diferite probleme care, desi erau mascate, se cunosteau in interiorul institutiei.
Din acest punct de vedere, Tudor Grindean pare a fi omul potrivit, pentru ca, in calitate de sef al ofiterilor de la Crima Organizata a fost obisnuit sa lucreze cu structuri mai suple si mai eficiente. Ramane, insa, de vazut in ce masura va ramane independent si va reusi sa porneasca dosarele economice “grele” care au fost fie blocate politic, fie din ratiuni economice. Deocamdata nu exista semnale ca aceste cauze s-ar fi deblocat.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă