1.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialAbabei, adjunctul Poliției Capitalei, ARESTAT PREVENTIV

Ababei, adjunctul Poliției Capitalei, ARESTAT PREVENTIV

UPDATE 19:30, miercuri  Roberto Ababei, fostul adjunct al şefului Poliţiei Capitalei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, dar este executorie. Hotărârea magistrașilor și poate si contestată la Curtea de Apel.

Motivul arestării: Ababei reprezintă pericol pentru ordinea publică, iar modul de săvârșire a infracțiunilor – a luat mita în biroul Poliției Capitalei, instituție care trebuie să-i prejeze pe cetățeni de infractori! – poate stârni nemulțumire, insecuritate socială. 

Roberto Ababei a fost eliberat,joi, din funcția de adjunct al Poliției Capitalei, ca urmare a reținerii. 

****

UPDATE 21:51  Roberto Ababei, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, a fost reținut, miercuri seara, de procurorii DNA. El este suspectat că a luat mită 10.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlată, promiţând că va interveni în sprijinul acestora la poliţişti de la Economic.

Ababei va fi dus, joi, la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă, anunță DNA.

***

Adjunctul Poliției Capitalei, comisarul-șef Roberto-Ștefan Ababei, a fost adus cu mandat la DNA. El este suspectat  de trafic de influență pentru care ar fi încasat peste 10.000 de euro. Din moment ce  ar exista probe certe că a primit banii, înseamnă că Ababei a fost filmat ambiental.

Cel mai probabi, Ababei  va fi REȚINUT, spun specialiștii.

Potrivit unor surse judiciare, Ababei  le-ar fi promis administratorilor unei firme că va interveni la Serviciului de Investigare a Fraudelor economice pentru a stopa controlul la societatea respectivă.

Comisarul-șef de poliție Roberto-Ștefan Ababei a fost numit director general adjunct al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București în februarie 2013. Serviciul de Investigare a Fraudelor era în subordinea sa, spun sursele noastre.

Intre probe, în afară de filmarea momentului în care au fost lăsați banii, ar exista și interceptări, spun surse judiciare.

 

 

Cele mai citite

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...
00:00:31

VIDEO. O revoltă izbucnește în Brazilia după prima retrogradare din istorie a clubului Santos

O revoltă a izbucnit miercuri, 6 decembrie, în orașul brazilian Santos, după ce echipa locală a retrogradat în urma înfrângerii cu 2-1 în fața...

Cum poate ajuta toaleta ecologică la reducerea amprentei de carbon

Într-o eră în care preocupările legate de schimbările climatice și impactul asupra mediului devin tot mai accentuate, căutăm soluții inovatoare pentru a diminua amprenta...
Ultima oră
Pe aceeași temă