20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialADEVĂRUL despre chipul lui Iisus Hristos descoperit pe trunchiul unui copac din...

ADEVĂRUL despre chipul lui Iisus Hristos descoperit pe trunchiul unui copac din Ialomiţa

La scurt timp după sărbătoarea naşterii Domnului, mai mulţi oameni din Ialomiţa susţin că au văzut pe trunchiul unui copac chipul lui Iisus Hristos care plânge. Sute de credincioşi au trecut să se roage la copacul cu pricina, însă adevărul crud este că această apariţie nu este nici pe departe divină şi, cu siguranţă, nu are puterile pe care foarte mulţi credincioşi le-au dorit.

În apropierea Anului Nou, «lucrarea» divină a fost revendicată. Ea a fost realizată în vară de un vânzător de pepeni, care este şi pictor, Dumitru Bărzoi, din Amara, în scop comercial, potrivit cotidianului local Independentonline.ro. Acesta a aflat de la televizor că «Isus»-ul pe care l-a realizat în cărbune a devenit loc de pelerinaj. «Am zis că nu este adevărat ce văd. Am rîs de n-am mai putut cînd au dat ăştia la televizor. Nu e domnule nicio minune! Eu am făcut desenul ăla…» lămureşte vânzătorul pictor.

S-a întîmplat prin luna august, pe vremea cînd vindea pepeni la marginea drumului. Presupusa «lucrare» divină a fost realizată în scop comercial. «Am văzut copacul şi am zis să desenez un Isus pe el, pentru clienţi. S-au oprit oamenii, s-au pozat cu el şi mai cumpărau şi pepeni…» adaugă pictorul.

Până atunci, oamenii din judeţ au făcut un adevărat pelerinaj la “copacul sfânt”. Aproape de mizeul nopţii de vineri spre sîmbătă, 27/28 decembrie 2013, la copacul aflat la intrarea în localitatea Griviţa, oamenii care doreau să vadă minunea Dumnezeiască se înmulţeau pe minut ce trecea.

Din Griviţa, Amara şi alte localităţi învecinate au venit pentru a se închina chipului lui Isus Hristos care ar fi apărut pe copac. Au adus cu ei şi lumînări, pe care le-au şi aprins în jurul copacului. Minunea Dumnezeiască s-ar fi produs în dimineaţa celei de-a treia zi de Crăciun, de joi spre vineri.

Potrivit unor martori, «o lumină roşie a coborît din ceruri şi a lovit copacul…». «Mi-a povestit un vecin care a văzut cum s-a întîmplat totul… A văzut, aşa, o lumină roşie cum atinge copacul, iar apoi a apărut faţa lui Isus… Toată ziua au venit oameni aici să se închine!» ne-a declarat un tînăr venit şi el să vadă inexplicabilul fenomen.

Chipul sfînt de pe copac ar fi început să verse şi lacrimi, iar oamenii strînşi la faţa locului au început să-şi şteargă faţa cu ele. «Uitaţi cum plînge! Doamne, mare Ţi-e puterea!» a strigat o femeie în timp ce se închina.

Sîmbătă, 28 decembrie a.c., oamenii au continuat să vină la copacul pe trunchiul căruia ar fi apărut chipul lui Isus. Ca în timpul unui adevărat pelerinaj, au adus cu ei flori şi lumînări pe care le-au aprins pentru «sănătate şi spor în casă» după cum ne-a declarat Mioara Iacob, o femeie de 65 de ani, din Griviţa.

În zonă s-a circulat cu dificultate din cauza maşinilor parcate la întîmplare de zecile de curioşi, veniţi să vadă presupusa minune Dumnezeiască…

Misterul legat de apariţia feţei Mîntuitorului pe scoarţa unui copac la Griviţa a fost elucidat de Biserică. Reprezentanţii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor au făcut public faptul că aşa zisa minune este, în realitate, un fals! Respectivul chip a fost desenat de un cultivator de pepeni…

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă