6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAcuzații între Germania și Austria pe seama imigranților

Acuzații între Germania și Austria pe seama imigranților

Ministrul german de Interne a acuzat Austria că a transportat imigranţi la frontiera Germaniei, în cursul nopţii, fără a anunţa autorităţile, relatează Mediafax.

“Comportamentul Austriei din ultimele zile depăşeşte limitele”, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.

De Maiziere a precizat, miercuri, la Berlin, că autorităţile austriece nu şi-au informat omologii germani cu privire la sosirea imigranţilor.

El a adăugat că cele două ţări au convenit să coopereze mai eficient, subliniind că se aşteaptă “ca acest lucru să se întâmple imediat”.

Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria, a criticat marţi politicile cancelarului Germaniei, Angela Merkel, şi ale Guvernului Austriei în materie de imigraţie.

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), este unul dintre cei mai acerbi critici ai cancelarului Angela Merkel în materie de imigraţie.

Într-un interviu acordat ziarului Passauer Neue Presse, Seehofer a acuzat Austria că permite trecerea imigranţilor pe la frontiera cu landul german Bavaria.

“Acest comportament al Austriei afectează relaţiile dintre vecini. Nu poţi să te comporţi aşa cu alţii”, a subliniat Seehofer, insistând că Angela Merkel are sarcina de a discuta cu Guvernul Austriei pentru oprirea fluxului de imigranţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă