18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialActorul Ewan McGregor se dă cu iahtul "pentru copiii africani"

Actorul Ewan McGregor se dă cu iahtul “pentru copiii africani”

Actorul scoţian Ewan McGregor a anunţat că va participa la o cursă de iahturi în scopuri caritabile şi a precizat că dacă va câştiga acea competiţie va dona premiul – un cec de 10.000 de lire sterline (16.000 de dolari) – în beneficiul unei fundaţii care sprijină copiii africani, informează Mediafax.

Starul scoţian va face echipă cu expertul în navigaţie Alex Thompson pentru această cursă de viteză, care se va desfăşura pe o distanţă de 50 de mile (80 de kilometri) în jurul Isle of Wight, o insulă britanică.

Echipajul câştigător va primi un cec în valoare de 10.000 de lire sterline (16.000 de dolari) pe care îl va dona unei organizaţii de caritate. McGregor a anunţat deja că, în cazul în care va câştiga această competiţie, va dona cecul unei fundaţii care luptă contra foametei din Africa de est.

“Sunt încântat că voi experimenta senzaţiile provocate de o cursă cu iahturi, de pe puntea unui iaht. Voi face tot ce pot pentru a-l ajuta pe Alex să câştige, ca să donăm apoi premiul în beneficiul organizaţiei East Africa Appeal ce aparţine de UNICEF”, a declarat actorul scoţian.

“Niciodată nu a existat un moment mai important ca acesta, în care trebuie să ajutăm copiii din acea regiune, care au nevoie disperată de sprijinul nostru”, a adăugat McGregor.

Zara Phillips, nepoata reginei Elizabeth a II-a, va participa şi ea la această cursă, numită Artemis Challenge, ce va avea loc miercuri, 10 august.

Ewan McGregor, care a devenit celebru cu roluri precum cel din “Trainspotting”, a mai jucat în thrillerul erotic “Deception”, dar şi în “The Men Who Stare at Goats”, alături de George Clooney. A fost nominalizat la Globul de Aur pentru rolul din “Moulin Rouge”, pentru care a primit un premiu al Academiei de Film Europene (EFA). Un alt premiu EFA i-a fost acordat pentru rolul din filmul “Marioneta/ Ghost Writer”, de Roman Polanski.

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă