10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAcţiuni dificile de salvare a unor turişti în Masivul Bucegi

Acţiuni dificile de salvare a unor turişti în Masivul Bucegi

UPDATE: Opt turişti care au rămas blocaţi, miercuri, cu două autoturisme pe drumul care duce către Piatra Arsă din Masivul Bucegi au fost ajutaţi de jandarmii montani din Dâmboviţa să deblocheze maşinile şi să ajungă cu bine la destinaţie, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, opt turişti – şase din Bucureşti şi doi din Dâmboviţa – au urcat cu două autoturisme pe drumul judeţean 173 Cuibul Dorului – Dichiu – Piatra Arsă, pentru a ajunge la Piatra Arsă, în Masivul Bucegi. 

Din cauza drumului acoperit cu zăpadă şi gheaţă, maşinile au rămas blocate, turiştii solicitând intervenţia autorităţilor. Jandarmii montani i-au ajutat pe cei opt turişti să scoată maşinile din locurile în care acestea rămăseseră blocate şi i-au condus până la Dichiu, ei fiind în afara oricărui pericol.

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni intervin, miercuri seară, pentru recuperarea mai multor persoane rămase blocate pe un traseu din Masivul Bucegi, salvatorii montani sfătuindu-i pe turişti să nu urce pe munte, întrucât temperaturile ajung la minus 18 grade Celsius şi este viscol.

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi, miercuri seară, pe un traseu din Masivul Bucegi, în apropierea cantonului Jepi, la peste 1.800 de metri altitudine, oamenii cerând sprijinul salvamontiştilor în momentul în care o femeie care face parte din grup a constatat că nu se mai poate deplasa, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, la ora transmiterii acestei ştiri, salvamontiştii intervin pentru recuperarea turiştilor, însă acţiunea este una extrem de dificilă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Salvatorii montani îi sfătuiesc pe turişti să nu urce pe Platoul Bucegi, întrucât se expun riscului de a rămâne blocaţi sau de hipotermie. Miercuri seară, în Bucegi se înregistrează temperaturi de minus 18 grade Celsius, însă, în condiţiile în care vântul bate cu putere, temperatura resimţită de corpul uman este mult mai scăzută. De asemenea, pe toate traseele din Bucegi vântul puternic viscoleşte zăpada, reducând considerabil vizibilitatea.

Acţiunea de miercuri seară este a doua intervenţie a salvamontiştilor din staţiunea Buşteni în ultimele ore. Miercuri dimineaţă, salvatorii montani au intervenit pentru recuperarea a doi turişti care au rămas blocaţi în Bucegi şi au petrecut toată noaptea pe munte, întrucât nu au putut fi recuperaţi până dimineaţă tot din cauza condiţiilor meteo, unul dintre ei suferind degerături la o mână.

 

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă