21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialActele se transfera la Directia Muncii iar noile cereri la primariile de...

Actele se transfera la Directia Muncii iar noile cereri la primariile de sector

Din aceasta luna indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani se majoreaza de la 783 RON la 800 RON (8.000.000 lei). Cuantumul acesteia se va acorda, incepand cu 5 februarie 2006, pentru luna ianuarie a.c. de catre directiile de munca, solidaritate sociala si familie judetene, respectiv a municipiului Bucuresti prin mandat postal sau in cont bancar personal.
Beneficiarii acestei indemnizatii sunt parintele natural, parintele adoptiv, tutorele, persoana careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau persoana care are copilul in plasament.
Ministerul Muncii a precizat ca persoanele care erau in plata pe data de 31 decembrie 2005 vor beneficia in continuare de indemnizatia pentru cresterea copilului conform OUG 148/2005. Parintii care au in ingrijire un copil nascut dupa data de 1 ianuarie 2006 beneficiaza de indemnizatie daca au realizat venituri profesionale supuse impozitarii timp de 12 luni inaintea nasterii acestuia. Cele 12 luni pot fi constituite si din perioade asimilate, asa cum sunt acestea definite in Ordonanta de Urgenta si in Normele metodologice de aplicare a acesteia, publicate in Monitorul Oficial din 4 ianuarie a.c.
Pentru a primi indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani (sau 3 ani in cazul copilului cu handicap) persoanele indreptatite conform legii au obligatia de a completa un formular tipizat ce se gaseste la primarile in a carei raza isi au domiciliul sau, dupa caz, la directiile de munca, solidaritate sociala si familie judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
Formularul tipizat va fi insotit de urmatoarele acte in copie: actul de identitate al solicitantului; certificat de nastere al copilului; adeverinta (dovada) realizarii veniturilor profesionale supuse impozitarii care pot sa fie eliberate de angajator sau inspectoratele de munca pentru angajat, casele de pensii pentru cei care au contracte individuale de asigurare sau administratia financiara in cazul platitorilor de impozite pe venituri independent realizate.
Directorul DMSSF Bucuresti, Mihai Rapi, a precizat ca la nivelul Capitalei beneficiaza in prezent aproximativ 25.000 de mame, urmand ca aceste dosare sa fie preluate de la Casa de Pensii si Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Din pacate, a spus directorul Rapi, in multe cazuri s-a constatat ca angajatorii beneficiarilor de indemnizatii nu au prezentat dosarul complet sau adeverintele nu au fost corect intocmite.
Angajatorii care transfera dosarele se vor prezenta la Directia de Munca din Piata Amzei nr. 13, sector 1, intre orele 9 si 16.30, informatii la telefonul 212.84.15.
Dosarele nu se pot depune prin posta deoarece s-a constatat ca documentele trimise de catre angajatori in acest mod sunt incomplete iar completarea lor presupune o corespondenta indelungata intre DMSSF Bucuresti si angajatori.
Asadar pentru indemnizatiile in plata sau copiii nascuti inainte de 31 decembrie 2005 dosarele se depun la Directia Muncii iar pentru copiii nascuti incepand cu 1 ianuarie 2006 solicitantii indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) vor depune cererile la primaria din sectorul de domiciliu.

Cele mai citite

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă