15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAcord privind formarea unui guvern de uniune naţională în Egipt - surse

Acord privind formarea unui guvern de uniune naţională în Egipt – surse

Consiliul militar aflat la putere în Egipt şi liderii partidelor politice au ajuns la un acord privind formarea unui guvern de uniune naţională, anunţă Mohamed Seli al-Awwa, un candidat la preşedinţie care a participat la reuniunea de la Cairo, informează AFP, potrivit Mediafax.

“S-a ajuns la un acord pentru formarea unui guvern de uniune naţională cu misiunea de realizare a obiectivelor revoluţiei din 25 ianuarie”, a explicat Mohamed Selim al-Awwa.

Consiliul militar care conduce Egiptul a acceptat marţi seara demisia Guvernului de la Cairo, analizând posibilitatea numirii lui Mohamed ElBaradei în funcţia de prim-ministru, au anunţat marţi seara surse militare. Fostul director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică ar urma să îl înlocuiască pe premierul în exerciţiu Essam Sharaf, care luni şi-a prezentat demisia.

Numele lui ElBaradei a fost evocat în cursul reuniunii Consiliului Suprem al Forţelor Armate cu liderii partidelor politice. Un alt nume care a fost evocat este cel al lui Abdelmoneim Abul Fotuh, fost membru al mişcării islamiste Fraţii Musulmani.

Consiliul Suprem al Forţelor Armate, aflat la conducere în Egipt din februarie, a acceptat marţi seara demisia actualului Guvern de la Cairo, anunţând că alegerile legislative vor avea loc, cum era prevăzut, începând cu 28 noiembrie, urmând ca până în iunie 2012 să aibă loc şi un scrutin prezidenţial.

Anunţul a fost făcut de mareşalul Hussein Tantaui, şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate, structura militară care conduce Egiptul după înlăturarea fostului preşedinte Hosni Mubarak. Tantaui a dat asigurări că scrutinul parlamentar va începe în 28 noiembrie, aşa cum era prevăzut.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă