20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAccidentul aviatic de la Tuzla s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice

Accidentul aviatic de la Tuzla s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice

Accidentul aviatic produs în luna iulie a acestui an la Tuzla, în urma căruia 12 militari şi-au pierdut viaţa, s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice ale aparatului de zbor, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-un comunicat remis luni agenţiei NewsIn.

Potrivit comunicatului, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la moartea violentă a celor 12 cadre militare, printre care şi comandorul Nicolae Jianu, şeful Şcolii de Aplicaţie de la Boboc. Totodată, s-a dispus neînceperea urmăririi penale şi în ceea ce priveşte vătămarea corporală gravă şi vătămarea corporală a altor două victime ale accidentului aviatic. Aceeaşi soluţie a fost dispusă de procurori şi în ceea ce priveşte distrugerea totală a aeronavei aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Din probele administrate în timpul anchetei a rezultat faptul că accidentul aviatic din 5 iulie, când un avion militar de tipul AN-2 s-a prăbuşit pe aerodromul Tuzla, judeţul Constanţa, s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice (cedări de material) care nu puteau fi prevăzute.

Probatoriul administrat în cauză a mai relevat şi faptul că, în urma coliziunii cu solul, aeronava a luat foc şi a fost distrusă în proporţie de 95%, consecinţe fiind decesul şi rănirea militarilor aflaţi la bord.

În avion se aflau 14 persoane care participau la o misiune de antrenament a paraşutiştilor. Şapte dintre militarii decedaţi în accidentul aviatic aparţineau Forţelor Navale şi patru militari erau din Forţele Aeriene, potrivit ziare.com.

Unsprezece persoane au murit pe loc, iar o altă persoană a decedat ulterior în urma rănilor suferite în accident. Acesta este probabil cel mai grav accident care a avut loc pe un aerodrom din România, după anii ’90.

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă