30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAccident de muncă la Prahova. Angajatul unei firme de asfaltări a căzut...

Accident de muncă la Prahova. Angajatul unei firme de asfaltări a căzut de pe un trailer oprit

Angajatul unei firme care face asfaltări în judeţul Prahova a fost rănit, joi, pe DN 1 A, după ce un utilaj folosit la asfaltări a căzut de pe un trailer staţionat şi l-a lovit pe bărbat, acesta, aflat în stare stabilă, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, anunță Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, incidentul, care va fi încadrat în categoria accidentelor de muncă, s-a produs, joi după- amiază, pe drumul naţional 1 A, la ieşirea din localitatea prahoveană Cheia, foarte aproape de graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov.

Conform primelor informaţii de la faţa locului, muncitorii unei firme care face asfaltări în zonă au încercat să coboare de pe un trailer staţionat un utilaj folosit la decopertarea drumului, iar la un moment dat utilajul a luat-o la vale în condiţiile în care în zonă drumul este în pantă, lovindu-l pe unul dintre muncitori.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova, medicul Daniel Nicolae, a afirmat că muncitorul rănit are 46 de ani şi a suferit un traumatism de umăr, un traumatism de membru inferior drept şi un traumatism cranio-cerebral minor, însă este stabil hemo-dinamic, iar viaţa lui nu este în pericol.

La ora transmiterii acestei ştiri, muncitorul este transportat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru investigaţii medicale.

Potrivit unor surse, bărbatul rănit este angajat al firmei Coni, una dintre societăţile profilate pe lucrări de asfaltare care au numeroase contracte cu autorităţile publice în judeţul Prahova. Societatea comercială Coni SRL, dar şi patronul acesteia, Nicolae Onea, se numără printre zecile de inculpaţi trimişi în judecată în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care sunt inculpaţi mai mulţi oameni de afaceri prahoveni, patroni sau administratori ai unor firme de construcţii care au contracte cu autorităţile publice, dar şi fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu.

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă