10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialAccesul în şcoli, doar cu cartela

Accesul în şcoli, doar cu cartela

Primul sistem computerizat de acces în şcolile timişene pe bază de cartelă va funcţiona sin luna februarie. Acesta va fi montat la Colegiul Naţional “C.D. Loga” din Timişoara şi a costat 1.000 de lei. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar speră ca în acest mod să prevină absenteismul. Totodată, dascălii vor intra şi ieşi din unitatea de învăţământ tot pe baza cartelei. “Profesorii au început să pună absenţele în urma controalelor făcute de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, iar urmărind situaţia de la lună la lună, am observat că numărul lor a început să scadă”, a afirmat prof. Marin Popescu, şeful Inspectoratului Şcolar.

Cartele personalizate

Cartelele pe care le primesc elevii şi profesorii de la Colegiul C. D. Loga din Timişoara sunt personalizate. “Sistemul este destul de performant, în sensul că permite de la o distanţă de 20 de centimetri trecerea cartelei prin faţa aparatului. Din fericire, nu suntem o şcoală care să-şi pună probleme legate de absenteism, dar trebuie să fim realişti, avem şi noi elevi care absentează. Eu cred în eficienţa acestei măsuri, ca reducere a absenteismului”, a spus directorul liceului, prof. Milin Tihomir.

În primul semestru din prezentul an şcolar, în judeţ s-au înregistrat 1,267 milioane de absenţe, echivalentul a aproape 145 de ani. La acestea se pot adăuga alte mii de absenţe netrecute în catalog.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă