14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAccesoriile fac diferenţa

Accesoriile fac diferenţa

Servirea mesei s-a transformat de-a lungul timpului într-un adevărat ritual, asta poate şi din cauza faptului că rareori mai avem timp să ne bucurăm cum se cuvinde de trei mese pe zi, eventual în compania celor dragi. Aşa că am ajuns să preţuim timpul petrecut împreună şi micile detalii, care pot transforma un simpul prânz sau cină într-un eveniment aparte.

Un lucru important pe care ar fi bine să îl avem în minte atunci când ne alegem accesoriile pentru masă este acela că, indiferent de ocazie şi de complexitatea preparatelor, servirea mesei trebuie să fie o plăcere şi în acest scop fiecare detaliu contează. Nu are importanţă dacă este vorba despre o cină fastuoasă sau o gustare relaxată între prieteni, tu, în calitate de gazdă, trebuie să fii pregătit şi în ambele cazuri să dispui de aceeaşi fantezie şi de aceeaşi „muniţie”. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să vă ticsiţi bufeturile cu nenumărate modele de servicii de masă şi accesori (deşi ar fi bine să dispuneţi de mai multe opţiuni), ci pur şi simplu să faceţi alegeri potrivitr şi inspirate.

E clar că elementul central al oricărui aranjament de masă este vesela, aşa că alegeţi un serviciu de calitate din porţelan fin, nu neapărat cu un model sofisticat, ci unul simplu care la nevoie să poată fi accesorizat cu diferite alte elemente cât mai variate din punct de vedere cromatic şi ca stil. În felul asta sunteţi gata să vă adaptaţi oricărei situaţi, indiferent de ocazie, accesoriile fiind cele care impun stilul.

Ţineţi minte că un set de veselă cu un design discret poate fi combinat cu pahare colorate şi şervete de masă nonconformiste dacă plănuiţi un eveniment vesel cu otentă fresh, dar şi cu tacâmuri din argint şi cristaluri fine pentru o atmosferă sofisticată.

Chiar dacă nu permite la fel de multe combinaţii, ceramica şi poţelanul pictat vor fi mereu la modă. O lucrare elaborată, realizată manual va oferi un plus de stil aranjamentului, fie că este vorba despre un model clasic şi elegant sau despre un detaliu de factură etnică.

Nu trebuie să fiţi neapărat riguroşi atunci când combinaţi elementele aranajamentului de masă. Păstraţi-vă atenţia la detalii, dar nu vă cramponaţi de reguli şi tipare. Folosiţi-vă imaginaţia şi mixaţi accesorii din seturi diferite astfel încât să oferiţi personalitate ansamblului. Găsiţi o corespondenţă între elemente şi combinaţi farfurii din servicii diferite, fie alegând pentru fiecare mesean un alt model, fie servind fiecărui fel de mâncare în alt tip de veselă.

Dacă vreţi ca masa dumeavoastră să fie cu adevărat aparte optaţi pentru accesorii semnate de designer. Forme atipice, elemente inspirate din natură, culoare şi materiale alternative, asta este formula unui aranjament unic, ieşit din tipare şi categoric subscris tendinţelor.

Faţa de masă şi alte accesorii

Pentru a crea reflexii cromatice interesante, poteţi combina diferitele materiale din care sunt realizate accesoriile şi obiectele decorative. De exemplu, transparenţa delicată a sticlei ori strălucirile metalice puternice ale unei frapiere vor construi un joc de culoare şi lumină interesant. Dacă însă aţi optat pentru o faţă de masă într-o singură culoare, atunci puteţi alege flori şi accesorii cu un design complex şi în culori contrastante. Nu uitaţi că decoraţiunile de iarnă sunt cel mai bine puse în valoare de lumina caldă a lumânărilor. Aşezate în suporturi clasice, alături de aranjamentele florale, acestea sau sfeşnicele conferă ambientului un aer romantic. Cele mai potrivite pentru decorul mesei sunt lumânările lungi, colorate (roşii, albastre, argintii sau aurii).

Suport individual pentru farfurie „Glamour”, BONSAI, 24,99 lei/buc.

Sfeşnic cu 3 braţe, din inox,h 25 cm şi lumânări mov, BONSAI, 89,99 lei şi 0,99 lei/buc.

Bol de sticlă, BONSAI, 34,99 lei

Pahar de şampanie „Fine”, BONSAI, 14,99 lei

Farfurii din porţelan, adânci şi întinse, set de 46 piese, pentru 12 persoane SARRA BLU, 3.283 lei/set

Set de 4 lumânărele decorative mov lucios, BAMBOO, 14,99 lei/set

Flori artificiale “Dahlie”, h 80 cm şi „Peony” h 90 cm =, MOBEXPERT, 43 lei şi 34 lei

Set de tacâmuri „Perlado”, compus din 24 piese din inox, MOBEXPERT, 145 lei/set

Ceramică Wedgwood şi porţelanuri White China, British Gallery

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă